dissabte, 10 de setembre de 2016

LA MARXA ENRERE

De Manel Fontdevila a eldiario.es.
La marxa enrere no sé considera un mètode anticonceptiu eficaç. Així ho anuncia la marca Durex de preservatius que, tot i que no potser objectiva en aquest sentit, se’ls hi ha de donar la raó.
Tot i això, sembla que al PP és el mètode més usat durant els darrers dies. Estic parlant de política, es clar i no de sexe...
Primer va ser la marxa enrere de l’exministre José Manuel Soria en el camí per arribar ser sotsdirector executiu del Banc Mundial. Tot i que Mariano, de Guindos i altres destacats dirigents populars havien apostat per ell per la seva vàlua com a funcionari primer i dirigent més tard, la pressió exercida per l’opinió pública (els diaris es van fer ressò del seu cas, sobre tot, en quan a als mèrits que reunia) Tot i els seu currículum i el seu full de serveis, el seu nom va sortir als anomenats papers de Panamà, tota una sèrie de societats opaques que operaven des de paradisos fiscals per tal d’evadir impostos a Espanya.
El que no queda tan clar però és si va ser Soria qui va fer marxa enrere o va ser Rajoy no va aconseguir posar-la (a la persona) allà on pretenia...
I en pocs dies la segona marxa enrere. En aquest cas d’Ana Pastor, la que dóna nom a la rotonda de la nacional dintre del terme de l’Ametlla de Mar.
La qui va ser ministra de Foment, a la que tothom considerava una persona dialogant (després igual feia cas omís del que havia promès), aquesta legislatura és la Presidenta del Congrés i com a tal, sembla que ha patit una transformació. Ara ja no és tan dialogant i ha tret els tics autoritaris que caracteritzen a la majoria dels dirigents del seu partit.
Tota l’oposició va demanar que de Guindos comparegués al Congrés per a donar explicacions de com es va coure el destí daurat de l’exministre Soria. Però sobre tot de les mentides que es van fer servir des del govern per a justificar el nomenament.
Pastor, en primera instància, va negar la compareixença del vicepresident econòmic, però més tard, va haver de fer marxa enrere i acceptar-la davant l’allau de crítiques de rebudes de la resta de partits, fins i tot de C’s. Alguns van qualificar l’actitud de la Presidenta de cacicada, la qual cosa tampoc és tan estrany coneixent com ha actuat tradicionalment la dreta del nostre país.
Tot i això, les darreres notícies sobre aquest tema és que el govern ha vetat que de Guindos comparegui al ple del Congrés i només acudirà a la comissió d'Economia per donar comptes de l’arbitrària decisió que es va adoptar des el seu ministeri.
El govern s'excusa de que està en funcions... Però a mi me sembla que només està en funcions per alló que l'interessa...
Tal i com me deia l’altre dia l’amic que està a l’ambaixada de la Índia, una vegada s’oblidi el tema, Soria usarà una de les portes giratòries que el portaran directament al consell d’administració d’alguna empresa elèctrica.
Ell m’ho deia de broma, però coneixent que Soria va afavorir les elèctriques en detriment de les energies renovables, més que una broma por arribar a ser un malson, si més no, per a tots aquells que critiquen les portes giratòries dels diferents ex alts càrrecs dels governs.