dimarts, 13 de desembre de 2016

REGAL DE NADAL PER A CRISTIANO RONALDO

S’apropen les dates nadalenques i France Football li ha volgut fer un regal a Cristiano Ronaldo en forma de Pilota d’Or per a fer-li pujar l’autoestima que pel que sembla la tenia una mica per terra després de que es descobrís que havia evadir 150 milions aconseguit gràcies als drets d’imatge. Imatge al xic no sé li pot negar, en canvi mèrits per a guanyar el trofeu ja és bastant  més discutible.
Aquest any la Pilota d’Or s’ha tornat a separar del FIFA World Player, retornant així als seus orígens després d’anar de la ma durant els darrers anys. Per això la gala d’anit va ser molt menys pomposa que la que acostumava a ser amb diversos premis individuals. Però no sé el motiu, la veritat és que no he llegit res al respecte...
Els reporters que la revista francesa té per tot el món han estat els encarregats de votar, majoritàriament pel jugador portuguès de qui han valorat sobre tot dos mèrits: la Champions guanyada pel seu club i la Eurocopa guanyada amb Portugal.
Ningú diu, ni podrà dir mai que Cristiano Ronaldo no guanyés aquests dos títols... Ara bé, en cap cas va ser el jugador determinant que caldria esperar d’aquell que pensa de si mateix que és un fora de sèrie, pràcticament un semidéu.
A la final de la Champions va marcar el gol de penal que va acabar donant-li el títol als blancs en la tanda de penals després de que el partit acabés en empat a 1. A l’Eurocopa el protagonisme de Cristiano Ronaldo encara va ser menor, ja que després de jugar els partits de les fases diferents fases de manera bastant mediocre, al partit de la final només va jugar uns 20 minuts, ja que es va lesionar. Segurament tothom recorda com des de la banda semblava que exercia d’entrenador.
La segona Pilota d’Or també va ser un regal. No recordo l’any exacte (ni falta que fa), però el portuguès no havia estat ni de lluny el millor jugador. Però durant el mes de novembre va assolir la millor forma i estava jugant els millors partits. Llavors, inusualment, els organitzadors del trofeu van decidir allarga el termini de les votacions i com que la memòria és feble, van ser molts, entre els que podien votar, els que van canviar l’opció de vot i es van decantar pel lusità.
Esperem que la FIFA amb el seu trofeu faci més justícia i atorgui el premi a qui realment ha estat el millor jugador de l’any. Per a Mi és Messi, però igual hi ha qui pensa que és Griezmann o algun altre.
Només espero que no li tornin a donar al egocèntric de Cristiano. Llavors seria el regal dels Reis.