dissabte, 30 d’agost del 2014

LA NUMERACIÓ DELS CARRERS D’AMPOSTA

Fa uns dies, una amic de Facebook em recordava la numeració que tenen algunes cases d’Amposta, ja que al seu parer, els números estaven invertits.
Certament hi ha cases on sembla que els números guarden l’ordre del carrer i en canvi a d’altres estan col·locats per l’ordre ordinal corresponent.

Una vegada, el cap de la brigada municipal ens va explicar que, al menys a Amposta, els carrers comencen a numerar-se per la part més propera a la Casa Consistorial i només en un cas hi havia dubtes quina boca del carrer estava més propera. 
També cal tenir en compte que es numeren parcel·les més que cases, blocs o solars. Es a dir, si un bloc de pisos ocupa la llargada de dues parcel·les, se li atorguen dos números. De vegades, casos com el camp de futbol o bé l'hospital o la caserna de la Guardia Civil, en tenen molts més. 
A la primera foto hi veiem 40-38. A primera vista pot sembla que el més correcte seria 38-40, però en aquest cas els números estan col·locats en sentit de la direcció del carrer: la casa de l'esquerra tindria el 36 i la de la dreta el 42.

En canvi en el segon cas, sembla que la numeració és més correcta. 
Cal tenir en compte que tots dos casos són del mateix carrer i, per tant, el que queda clar és que no hi ha un criteri general establert, encara que hi ha moltes més cases que tenen els números col·locats com l'exemple de la segona foto que no de la primera.