dimarts, 19 d’agost del 2014

DIARI DE L’AGOST. DIMARTS 19

Central de grues. Si us trobeu tirats per la carretera, en lloc de trucar al telèfon d’emergències de la vostra companyia d’assistència, potser millor ho feu al bar que hi baix de casa nostra. Sembla ser que els treballadors de l’empresa Delta Garci tenen allí el seu centre d’operacions. Darrerament, les dues grues s’han afegit a la resta de cotxes que solen aparcar com els hi dóna la gana.
Sembla ser que la nacionalitat des conductors és un romanès i l’altre pakistanès, curiosament les mateixes de les dues persones que porten el bar.
Em permeteu un acudit? Abans us he dit que l’empresa es diu Delta Garci. Coneixeu a les germanes Garci? Sembla ser (recordeu que és un acudit) que eren trapezistes. Els seus noms eren Rosa Garci, Júlia Garci, Carme Garci i Paca Garci...   

Balanç del Gamper. Tot i ser contra el Club León de Mèxic, el debut d’anit del Barça va ser força prometedors. Si ho recordeu, vaig dir que, difícilment veuríeu jugar junts a Messi, Neymar i Luis Suárez. Efectivament no van coincidir al terreny de joc. És una al·licient que, molt probablement haurà d’esperar fins que Suárez acabi la seva sanció per la mossegada durant el mundial. Estaria bé veure’ls en el primer Madrid-Barça de la temporada.
En canvi em vaig equivoca respecte a Neymar. Vaig dir que, segurament, estava mancat de forma i va demostrar estar preparat per a començar la lliga. També a Messi se’l va veure bé: ràpid i intuïtiu, com el de les millors ocasions.
Però possiblement el millor del partit va ser un noi del filial que encara no ha fet 19 anys: Munir. Aquest noi ja va destacar l’any passat amb el juvenil del Barça amb qui va guanyar la Champions de la seva categoria. Ahir va fer dos gols (com Neymar) que sumats amb els dos que va marcar a Helsinki, el van convertir en el màxim golejador de la pretemporada amb 4 gols.

La polèmica del Gamper. El popular tema Paquito el Chocolatero (tradicional d’Alacant, per aquell que no ho sàpiga) va ser motiu de polèmica durant el Gamper d’ahir.
Sembla ser que la penya barcelonista de la Rapita fa 15 anys que el toca durant el partit que serveix de presentació de l’equip blaugrana de cara la propera temporada i mai havia causat cap controvèrsia.
Però sembla que aquest any l’independentisme de la ceba està molt més sensible que d’altres anys i ahir no els va agradar que s’interpretés un tema que no és propi de Catalunya. Fins i tot es preguntaven si no hi havia altres temes catalans que es poguessin tocar.
Ara mateix li preguntaria a la xertolina Carme Forcadell què en pensa? Si no ha perdut les arrels ebrenques (cosa que dubto) segurament hi trauria ferro al tema. Però ves a saber.
També preguntaria què en pensen aquells que estan per la unió dels PP.CC. El que de veritat reconeixen aquestes sigles, segurament pensarien com jo i que si el tema és popular alacantí, no té perquè crear la més mínima polèmica. Quants alacantins hi haurà que són del Barça? Potser ens sorprendríem si es comparés amb els seguidors del València que hi ha a la millor terreta del món.

La culpa segueix sent de Zapatero. Si algú es pensava que per al PP, Zapatero ja era aigua passada, s’equivoca. La senadora del PP per Cèuta Luz Elena Sanín creu que la culpa del dèficit d’Espanya són les subvencions que Zapatero va atorgar als col·lectius de gais, lesbianes i transsexuals. Ja dic jo que abans d’ocupar un càrrec públic, haurien de passar una espècie de test per a veure si són o no aptes. Quina vergonya de polítics.

La família Pujol. Avui s’ha de fer efectiva la denúncia de la família Pujol (que a l’hora de presentar-la ha d’estar al complet, segons ordena la llei andorrana) contra dos entitats bancàries del Principat d’Andorra. Tal com llegia avui al Periódico, el penediment de Pujol li ha durat 25 dies.
Perquè si de veritat estigués penedit i afectat, segurament no pensaria com sortir-se’n d’aquesta. Però la seva declaració va ser fruit de les filtracions que anaven sortint a la premsa i es va avançar al diari el Mundo que anava a treure tota la informació sobre els capitals que movia la família Pujol d’aquí cap allà i d’allà cap allà i que també guardaven a paradisos fiscals con Andorra i Suïssa.
Sembla ser que una de les argúcies que empraran els Pujols serà la de que Espanya va en contra d’ells (es a dir, en contra de Catalunya), tal com sembla que ja ho van fer en el cas Banca Catalana.
L’altra seria intentar que s’anul·lessin les proves que té el jutge Ruz en contra de la família per obtenció il·legal. Ja sabeu que es diu que si un empleat de la banca andorrana les va filtrar.

Si al final tot aquest cas queda en un no res, segurament la majoria els convergents l’absoldrà, però no per això Pujol i els seus deixaran de ser una colla de mangantes.