dimecres, 2 de gener del 2008

CALIA DONAR UNA RESPOSTA CONTUNDENT

José Blanco (Pepiño per als amics), Secretari d’Organització del PSOE ha donat una contundent resposta a la cúpula de l’Església. Aquest toc d’atenció ha de significar un “ja n’hi ha prou”. De rebel·lar-se en contra del govern legítim d’Espanya, de fer el joc al Partit Popular, de dir mentides... Això que un dels seus manaments (no recordo qui diu: “No mentiràs”) L’Església d’aquest país ha estat, històricament una de les millors tractades del món. Aquí els capellans no treballen i si ho fan és donant religió a les escoles i instituts.

Mon pare va anar 19 anys a França a treballar de temporer a l’arròs i la verema. Diversos cops va coincidir amb clergues treballant de costat a costat. I ho tenien que fer així si volien guanyar-se la vida. I a l’arribar a la nit oficiaven la missa. Això si que era tenir vocació!

Aquí, en el règim de Franco van estar menjant-se la “sopa boba” durant quaranta anys, a més de fer-li el joc al dictador. I quan es va morir, durant bastants més van seguir pràcticament igual. Ara, con el govern els ha tret l’assignació que rebien de l’Estat, s’han rebel·lar. A la declaració de la renda es pot marcar que vols donar un 0,5 %, aproximadament, per al finançament de l’Església Catòlica o a interès social (s’hi inclou altres confessions religioses) Ja no vull entrar si el tracte és discriminatori o no (a mi em sembla que si) però que segueixen estant mol ben tractats, d’això no hi ha dubte, encara que sigui una opció voluntària i per tant, en teoria, només la marquen els creients. Encara que a la pràctica no és així. Hi ha qui es fa un embolic amb això “d’interès social” i, per tradició, sobre tot la gent gran, davant del dubte, marquen a l’Església.

Si sempre he fet campanya a donar l’assignació per a fins d’interès social, a partir d’ara encara més convençut i no tindré remordiments de consciència, no!