dijous, 10 de gener del 2008

LA MANI DE L'EBRENC "SOCARRAT" O FER EL PARIPÉ QUAN NO TOCA

Quan a la cadena SER he escoltat aquest matí que un grup d’entitats i associacions preparaven una manifestació m’he quedat un tant sorprès. Però la sorpresa ha estat més gran quan han parlat de “sentiment generalitzat”. Això inclou a molta gent, a quasi tots i, la veritat, ningú del meu entorn m’ha fet arribar aquest sentiment d’emprenyament. Més tard he llegit la notícia al diari el Periódico i, finalment, m’han passat per correu electrònic el text aparegut al diari el Punt.
Pel que jo entenc de política ebrenca i per la informació que he pogut recopilar, una cosa està clara: són agrupacions, associacions, sindicats i entitats dirigides per gent molt propers a la dreta (catalanista i anti-catalanista, com el cas del sindicat ASAJA) Grups de gent que “oficialment” es declaren odi mutu i “van al notari” perquè diuen que no volen pactar amb el altres, però a l’hora de protestar, deixen a part les discrepàncies polítiques amb una finalitat comuna: erosionar el govern català! Una mica com fan els bisbes amb el govern central. És una manifestació similar a la que va fer-se al desembre a Barcelona “Pel dret de decidir... sobre les infrastructures” Au, ves!, en versió Terres de l’Ebre.
Aquests sectors, alguns d’ells integrants de l’antic CEPIDE i que, curiosament, quan l’Ebre estava a punt de patir el disbarat mediambiental més gran de la seva història i, res comparable amb la situació actual, es van quedar ben tranquil•lets a casa i mirant-s’ho de lluny i a esperar veure-les venir!... i alguns d’ells cobrant!
De totes formes, entre els convocants actuals hi trobo a faltar “l’Associació de Palmeros” que solen acompanyar a alguns líders històrics de Convergència a les Terres de l’Ebre i, clarament als veritables partits ideòlegs de la manifestació: CiU i el PP. I perquè no dir-ho, també a ERC, igual com va fer a Barcelona. O és que aquí no toca perquè tenen el Delegat del Govern?
Ja ho diu el meu fill gran: “Si la dreta es manifesta, l’esquerra tindrà que buscar alternatives” Però per molt que vulguin usurpar els mètodes de protesta fins fa poc patrimoni de l’esquerra, mai ens podran superar ni en sentiment, ni en lemes ni, evidentment, en participació!