dilluns, 9 de juny del 2014

DILLUNS 9 DE JUNY. SETÈ DIA SENSE REI





Teories. Ahir, abans de començar la intensa diada castellera de l’ermita d’Ulldecona, un militant comunista en va formular una teoria.
Durant aquets dies s’afirma que l’abdicació del Rei farà moure més d’una estament de l’Estat. Una d’aquestes teories seria que el nou monarca faria dimitir a Rajoy i, per tant, amb ell tot el govern i imposaria un govern de tecnòcrates. Sembla que també hi podria haver una amnistia generalitzada que trauria de les presons a personatges com Barcenas o del Nido i, per a compensar també gent propera a la banda terrorista ETA com Otegui. Serà o no serà veritat, però aquí queda...

Plega. Imagino que després de rumiar-ho molt, Durant i Lleida ha anunciat que plega. Però ho farà poc a poc. Sin prisas pero sin pausas, com diu la dita castellana. De moment ha dimitit com a número 2 de la federació de CiU i ha anunciat que no repetirà com a cap de llista al Congrés. Des de CDC ja sé li ha contestat. Li diuen que si se’n va no hauria de ser el portaveu del grup de CiU al Congrés.
És una situació que ja es veia venir. Les discrepàncies entre UDC i CDC ja fa anys que duren, però en els darrers mesos s’havien incrementat considerablement. Durant, tot i estar a favor del dret a decidir, no val que Catalunya s’independitzi de Catalunya i, després de l’abdicació del Rei, ja va anunciar que assistiria a la coronació del nou monarca Felip VI. Mentre, Mas, aposta pel sí, sí i en un principi va anunciar que no assistiria a la sessió d’entronació per problemes d’agenda, encara que al final, els seus assessors li van recomanar que hi assistís, ja que de moment Catalunya segueix dintre d’Espanya i en un futur proper, ja ho veurem...   
  
Enquestes electorals. Diversos mitjans de comunicació publiquen avui una enquesta on Podemos es convertiria en tercera força política de l’estat. A la del Periódico sé li donen entre 56 i 58 diputats, mentre que eldiario.es ho rebaixa fins a 28-32.
Evidentment l’ascens electoral del partit de Pablo Iglesias II és a costa del PSOE per un costat, però també de IU.
Per tant, és lògic que el partits de l’esquerra tradicional estigui neguitosos davant l’hipotètic panorama que els espera.

Per a dintre de poc. Diuen que els animalets no parlen, però avui m’ha dit un moixonet que per a dintre de dues o tres setmanes, els considerats díscols del PSC presentaran el nou partit. No confien amb Pere Navarro i opinen que un congrés la propera tardor no solucionarà els mals que pateixen ara per ara els socialistes catalans. Per tant, haurà que estar a l’aguait.