diumenge, 15 de juny del 2014

PROPOSTA

Quan llegeixes les notícies, ja sigui al diari en paper o per Internet, sempre hi ha algun fet que et crida l’atenció, fins i tot et marca i el comentes amb companys i amics.
Dijous va ser la informació que vaig llegir a la Marfanta relativa al regidor de PxC a Tortosa Jordi Casanova.
Segons declaracions del propi Casanova, dos magrebins haurien atacat el seu domicili amb pedres produint-li destroces a una persiana i trencat un vidre. Una de les pedres, en caure, hauria trencat el parabrises d’un cotxe que hi havia aparcat baix.
Segons el regidor tortosí, els magrebins sortien sobre les 23:30 d’un locutori proper a casa seva donant crits, barallant-se i amb evidents mostres d’anar borratxos. Llavors els va increpar (ho reconeix) i va ser quan van li van respondre tirant-li pedres.
Tot això consta a l’atestat que van fer els Mossos al domicili del regidor després de que aquest els avisés dels fets.
El que no sé sap és si hi havia un coneixement mutu, es a dir, si alguna vegada ja s’havia produït algun enfrontament (encara que només fos verbal) entre Casanova i les altres dues persones.  
I ara és quan arriba el bo. Casanova no ha descartat sol·licitar permís d’armes per a poder-se defensar.
Potser Casanova es pensa que això són els Estats Units on comprar un arma de foc és relativament fàcil. Al nostre país, l’obtenció de permís d’armes per a caçar o practicar el tir esportiu, tampoc és massa complicat, però per a la defensa personal s’ha d’estar molt justificat i quasi mai es donen.
Gent propera a mi i que han vist a Casanova actuar alguna vegada, coincideixen de que no està bé. De que té problemes psíquics.
Segurament no és l’únic càrrec electe que no reuneix els requisits necessaris per a exercir amb normalitat la seva activitat.
Per tant, si no ho fan els seus propis partits, si que hi hauria d’haver algun procediment per a determinar els casos quan un candidat no reuneix les condicions necessàries per a ocupar un càrrec públic i, inhabilitar-lo automàticament.