Divendres passat el xef Jeroni Castell
del restaurant les Moles d’Ulldecona va rebre el primer premi de la categoria
de Millor Iniciativa Empresarial a la gala d’entrega de premis Ebreliders
2013 que es va fer al Centre Cívic d’Alcanar. Una bona part d’aquest
premi, segurament, ha estat gràcies a l’estrella Michelin que es va concedir
al restaurant a finals de l’any passat.
El passat 16 de maig, a la cronologia
de Facebook del restaurant les Moles, Jeroni va penjar una foto on es veia
a ell mateix i la seva dona amb una altra parella. El comentari era del
tot evocador. Deia que es van conèixer 25 anys enrere fent pollastres a
l’ast a Peníscola.
Encara recordo l’establiment. Estava
situat a la part esquerra del carrer principal que arriba al passeig de
Peníscola segons s’entra des de l’AP-7 o la N-340, pràcticament a la
intersecció amb el citat passeig. Aquell que durant molts d’anys va portar
el nom de José Antonio Primo de Rivera.
Potser hi hauria gent que amagarien aquest
fet: que van començar fent pollastres a l’ast. Jeroni no. Tothom tenim
un passat que, ens agradarà més o menys, però que segur que ha estat transcendental
a l’hora de configurar el nostre present. Aquells que prefereixen oblidar
el seu passat renuncien voluntàriament a una part de la seva vida i, molt
possiblement, a alguna cosa més.
També vull dir que al món hi ha diverses
classes d’individus i que es poden fer classificacions de tota mena. Una
d’elles seria la separació de conformistes e incorformistes. Els primer
són aquells que es conformen amb el que tenen que, no cal que sigui forçosament
dolent. En canvi els inconformistes són els que lluiten sempre per a canviar
el seu destí.
Jeroni, la seva família i els seus amics
podrien haver-se conformant fent tota la vida pollastres a l’ast a Peníscola
on, de ben segur, guanyaven molts diners en pocs mesos de feina. En canvi
van voler superar-se professionalment i donar un salt de qualitat amb la
creació d’un restaurant.
La concessió de l’estrella Michelin
ha estat el reconeixement a una feina ben feta, però, des del meu punt
de vista, millorable.
Ara cal saber quin serà el futur més
immediat del restaurant les Moles: mantenir l’estrella o optar per un
premi més gran.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada