dissabte, 18 d’abril del 2009

COMMEMORACIÓ DE 30 ANYS D’AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS


Avui a les 12, l’hora dels grans esdeveniments, ha tingut lloc a la seu de l’Ajuntament d’Amposta l’acte d’homenatge als 17 primers regidors que van constituir el primer ajuntament democràtic l’any 1979 encapçalat per Josep Gil. També s’ha volgut homenatjar d’una manera molt especial a les primeres 4 dones que fan formar part d’aquell llunyà primer ajuntament d’Amposta.

El primer en prendre la paraula ha estat l’actual alcalde d’Amposta Manel Ferré que, després de donar la benvinguda a tots els assistents (hi estaven convidats tots els que durant aquests 30 anys han estat regidors, així com els familiars dels difunts) Acte seguit ha llegit l’acta de constitució de l’ajuntament sortit de les urnes el 6 d’abril de 1979 el senyor Vicente Ramón, treballador de l’ajuntament, en substitució de qui la va redactar, el secretari accidental i que ja es difunt.

Després ha intervingut el primer alcalde democràtic des de la Segona República Espanyola, el Sr. Josep Gil que ha parlat de les dificultats en que es van trobar ja que s’estava obrint una etapa de novetats i canvis. Josep Maria Simó, alcalde de la segona legislatura i l’únic alcalde socialista ha fet incís en la transformació d’Amposta i ha dit que “tots els ampostins i ampostines haurien de ser regidors en algun moment de la seva vida per a veure com es treballa des de dintre del consistori”. Juan Maria Roig també ha recordat aquells primers anys, però ha dit que “ara el que cal es mirar cap el futur” (personalment penso que en un acte així no tocava!) I ha acabat amb aquestes paraules: “Sense ànim d’ofendre a ningú... Visca Amposta capital!” O sigui, ha fet propaganda subliminar de la seva empresa del mateix nom...

L’últim d’intervenir ha estat l’actual alcalde. Després s’ha guardat un minut de silenci per tots els regidors i regidores morts en aquests 30 anys, s’ha lliurat un petit obsequi als regidors de la primera legislatura municipal i als familiars dels difunts i un ram de flors a les regidores (o familiars) En total quatre.
Per a finalitzar l’acte, les consegüents fotos de “família” i un petit refrigeri als baixos de l’edifici consistorial.