dimarts, 7 d’abril del 2009

IDEES IMAGINATIVES PER A SUPERAR LA CRISI (III)


El Periódico d’ahir portava una notícia sobre la promoció d’una petita aldea d’Irlanda que té per nom Moneygall. Es veu que allí van néixer els avantpassat materns de l’actual president dels EUA, Barack Obama. Ara volen aprofitar el “ganxo” que té el primer mandatari per a que serveixi de reclam i sigui el destí turístic. La idea no es dolenta, no...
Però evidentment és exportable a altres llocs on, de ben segur, també hi tenen relació altres personatges coneguts (uns més i uns altres menys) encara que no seran de la mateixa importància que el president nord-americà.
Per a limitar-nos al nostre territori se me’n acudeixen dos. El Mas de Barberans és el poble d’on eren els avis materns de Montserrat Carulla i Ventura. L’altre dia que vaig tenir el plaer d’escolar-la en directe a Amposta on va recitar textos de diferents literats de Catalunya i d’Espanya (Itinerari de paraules) Al començament de l’acte va explicar l’origen de la seva família per part de mare. Es veu que el fet es conegut al Mas. El mateix alcalde em fa confirmar el fet.
L’altre poble és la Galera. D’allí també eren els avis materns de la Flora Saura, la presentadora que va ser del programa “Sexes” de TV3 i ara condueix amb Marta Alonso i Miriam Fusté “Hem de parlar” a Catalunya Ràdio. Flora l’any passat va ser la pregonera de la festa major de la Galera i sempre que pot, recorda que allí va passar els millors dies de la seva vida jugant pels carrers del poble, anant en bicicleta, etc.
Evidentment, una iniciativa com aquesta hauria de tenir els complements necessaris per a que la promoció pogués ser efectiva.