dijous, 2 d’abril del 2009

PP: ENTRE EL FINANÇAMENT IRREGULAR I L’EXERCIT DE SALVACIÓ


Feia dies que no tocava el tema de l’entramat de Gürtel que afecta a càrrecs del PP. I és que no s’hi produeixen novetats importants. Ahir sí. Ahir, el jutge Garzón, ja va donar proves de la imputació dels dirigents del PP Luis Bárcenas, tresorer del partit i Gerardo Galeote, diputat europeu. Entre tots dos, segons consta a la documentació, van cobrar una quantitat propera als dos milions d’euros.
Tot fa pensar que els cobraments anaven destinats al finançament il•legal del PP en temps de José Maria Aznar. Però Barcenas va continuar en el seu càrrec a l’arribada de Rajoy. Suposo que va ser una imposició de l’anterior i funest president del govern espanyol.
Rajoy calla. I la seva actitud contrasta amb les exigències als membres del govern sobre les formes de governar. Només al recordar que el Ministre Bermejo va caure, en bona part, per la pressió que va exercir el PP. També ha fet moltíssima pressió al Jutge Garzón però sense èxit, al menys fins ara.
Però a les files del PP quasi ningú mou fitxa. S’han limitat a expulsar del partit a alcaldes i altres de rang inferior. Però amb els “peixos grossos”, n’hi tocar-los! A part dels dos esmentats n’hi ha un d’excepcional: Francisco Camps, President de la Comunitat Valenciana...
Segurament que “la caiguda” d’alguns d’aquest càrrecs deixaria en una situació molt incomoda al president nacional del partit. Fins i tot podria forçar la seva dimissió. Per això i mentre puguin lluitaran per salvar-se i si fa falta, s’aferraran a un “clau ardent”, com es diu vulgarment.
Mentre, des de la Comunitat Valenciana s’ha llançat un repte al govern central (igual com va fer fa uns anys Dña. Esperanza Aguirre amb l’assignatura d’Educació per la Ciutadania), però en aquest cas contra la llei d’avortament que vol aprovar el govern Zapatero. Diu Camps que faran la seva pròpia llei d’avortament i que un grup de voluntaris miraran de convèncer a les noies que vulguin avortar que no ho facin. Em recorda l’Exercit de Salvació (potser l’heu vist en algunes pel•lícules americanes recaptant fons pels carrers) que tenen cura de les bones costums de la població americana (de fet mundial, ja que estan per molts països) i miren d’adoctrinar-nos.
Camps, amb l’Educació per la ciutadania també va voler fer un invent (d’aquells que es diu ‘amb gasosa’) i va voler que s’impartís en anglès. Al final un desastre!
Esperem també que amb la ‘pròpia llei d’avortament’ es torni a equivocar com en tantes altres coses, encara que els votants del PP no se’n adonen de la ‘biga a l’ull’ que tenen.