dijous, 23 d’abril del 2009

AVUI TOCA PARLAR DE FUTBOL


Fa dies que em va pel cap escriure alguna cosa de futbol. M’apeteix parlar del Barça, del nostre Barça, però també del Madrid i potser hi sortiran d’altres equips, ja ho veurem.
El joc que “desplega” el Barça no té res a veure amb el que fa el Madrid. Potser no tothom va poder veure el partit entre el Getafe (familiarment “Geta”) i el Madrid de dimarts, però els que si que el van veure i els que ahir vam poder gaudir del joc del Barça (jo no és veure’l, es "disfrutar-lo") coincidireu amb mi que el joc del Barça, a part de ser molt més efectiu, és moltíssim més vistós. És un plaer per a la vista! Dimarts, quan el Geta va marcar el primer gol, vaig deixar un comentari a un fòrum d’Internet i vaig dir que “El Madrid acabaria remuntant, però que el Geta ja havia fet un gol i un parell de xuts més amb perill i dissabte, contra el Barça, no en van tirar ni un en tot el partit”. Al final el Madrid va guanyar, com jo havia previst, però a “empentes i rodolons”... I potser una frase feta no havia tingut mai un significat tan encertat.
El que pensen que, fins ara, estic parlant més del Madrid que del Barça, els he de dir que sóc del Barça, però m’agrada molt que el Madrid perdi! I que jugui malament... I que els jugadors es peguin... I que n’expulsin...


La reacció de Pepe no té cap tipus de justificació. Hi ha que diu que “l’empenta no va ser tan forta com per a tirar al jugador contrari i que això el va 'cabrejar'”. El seu entrenador Juande Ramos el justifica dient que “les puntades de peu les va tirar a l’aire i que alguna li va tocar a Casquero, però que si ho hagués fet expressament, l’hauria tocat més... “. Potser Juande no va veure que li va pegar un cop de puny a Albín i que quan Casquero estava al terra i fora del camp, l’agafa del coll i el trepitja... De les declaracions que han sortit, l’únic que pareix que no el justifica és l’Iker Casillas. Però (és opinió meva) un club, a un jugador així, amb unes circumstàncies com aquestes, l’hauria de fer fora i no hauria de portar més la camiseta de l’equip.
A nit, l’entrenador del Sevilla Manolo Jiménez va dir que el Barça tenia possibilitats de guanyar les tres copes. Què original! Evidentment que té possibilitats! Si encara està “viu” a les tres competicions, té possibilitats de guanyar a les tres! Així ho voldríem tots els barcelonistes. Seria un any rodó, històric, i com segur que diria Oscar Nebreda: per emmarcar-lo!
A nit, tots els locutors estaven d’acord, en que, aquest any, el Barça necessita fer un esforç afegit, ja que hi ha anys que amb la puntuació que té ara, ja en seria campió. I perquè passa això? Perquè el Madrid, a pesar de que no juga bé, guanya gaire bé tots els partits. Des de que l’entrena Juande Ramos només va perdre contra el Barça i va empatar contra l’Atelético.
L’altre dia vaig dir una cosa i també tothom s’hi va mostrar d’acord: “El Barça a Anglaterra, no sé si aniria líder, potser sí, però el que és segur és que el Madrid no aniria segon”. I és que allà hi ha més clubs competitius: Manchester, Chelsea, Liverpool, Arsenal... Aquí s’ha demostrat que ni el València, ni el Sevilla, ni el At. de Madrid estan prop dels anomenats dos grans.
Ah! I si el Barça no guanya els tres títols, si em doneu a triar un ara us diré que la lliga. Suportaria perdre contra el Chelsea a les semifinals o fins i tot si arribem a la final. Suportaria perdre contra l’Athletic Club la final de la copa del Rei... Però perdre la lliga voldria dir que la guanyaria el Madrid, i una cosa així us la podeu imaginar?
De moment hem de ser realistes. Encara no hem guanyat res. Guanyar la copa del Rei no “salvaria la temporada”. Un dels altres dos sí. Però el que no pot treure’ns ningú és somiar. I posats a somiar guanyar-ho tot amb bon futbol i gols bonics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per cert, que et semblaria a tu veure l'escut del teu (i meu) equip, el barça, en llames?. Símbol inequívoc de cremar l'emblema que mes el representa?.