divendres, 19 d’agost del 2011

AVUI, 19 D’AGOST



Encara dura la ressaca del partit Barça-Madrid de dimecres. Encara que potser caldria concretar-ho amb la picabaralla final i, sobre tot en l’actuació de l’entrenador blanc.
Avui, el diari “el 9”, l’esportiu que ara compro a petició de mon fill ja que és en català, a la portada, presenta a Tito Vilanovaa Mourinho. Personalment crec que és de franc, ja que, per suposat, Mou coneix bé a Tito Vilanova, a l’igual que tots sabem del cinisme del portuguès.
Per cert, llegia ahir al Periódico digital que a les notícies del canal 24 hores de TVE van manipular les imatges de la baralla final. Si fa uns mesos era el diari As qui esborrava un jugador del Madrid per a demostrar que un gol que havia fet el Barça estava fora de joc, aquest cop TVE ha omès la ficada del dit a l’ull de Mourinho a Vilanova i, en canvi, incideixen en la clatellada posterior que aquest li va tornar a l’entrenador madridista. Tota una evidència de manipulació informativa. Si el director de l’As va haver de sortir a disculpar-se, ara, el director de TVE hauria de fer el mateix o dimitir.
Altres repercussions que ha tingut o pot tenir en el futur les males (potser caldria parlar de pèssimes) relacions entre els jugadors del Barcelona i del Madrid, és que el mal ambient el poden traslladar a la selecció (de fet ja s’han pogut veure els primers símptomes) i influir en el joc col·lectiu.
També exjugadors del Madrid com Fernando Morientes, se’n avergonyeixen del comportament de l’entrenador i de l’actitud dels jugadors blancs al no esperar-se per veure com li entregaven la copa al capità del Barça.
Mentre, a Amposta, segueixen passant “cosetes”. Potser sense importància, però demostren la manera de ser de la “classe dominant”.
EL SHERIFF DE LA PISCINA. Dimecres la meva dona va anar a la piscina d’Amposta amb l’Àlex, un noi d’un centre de menors que ve de tant en tant a passar uns dies amb nosaltres. Sembla ser que els socorristes actuen com a veritables autoritats amb poder de “càstig”. Està prohibit o simplement no els agrada que quan els nois es tiren del trampolí facin piruetes. Si ho fan els castiguen amb 15 minuts sense entrar a l’aigua, ni tant sols poden posar els peus dintre. Qui són ells per a castigar-los? Com a molt, penso, els poden maldar, però per a castigar-los ja estan els pares, no?
SOCAR POPULAR “EXCLUSIU”. La passada legislatura es va recuperar el sopar popular. De fet abans era berenar popular gratuït i ara cal pagar. Tret d’aquests petits detalls sense importància, es pot dir que tots dos actes són comparables.
Per als abonats a les taules del ball, el sopar ja els hi entra. Però què passa si volen portar convidats? Ni pagant poden entrar. Així li han explicat aquest matí a la meva dona. Però com sempre passa a Amposta, això tampoc és del tot cert. Quan la persona que li explicava va veure a gent asseguda i que no eren habituals de les nits del ball, va preguntar el perquè hi havia gent que si que havien pogut entrar i li van explicar que havien passat per les oficines de l’ajuntament a comprar els tiquets uns dies abans. Què? Com? On ho posava això?
Una vegada més, l’equip de govern afavoreix als seus en detriment de molta gent d’Amposta que voldrien gaudir de la festa i no poden fer-ho perquè se’ls hi impedeix.