dimecres, 17 d’agost del 2011

AVUI, 17 D’AGOST


Mentre al recinte oficial de festes (l’aparcament de les antigues piscines), anit s’hi programava el recital d’havaneres pel grup Olla Barrejada, al recinte del Castell on diversos grups de joves organitzen, els que es podria anomenar com a festes alternatives, s’hi va poder escoltar diversos grups musicals d’estils ben diferents com ara Rock, Heavy Metal, etc. oferts per grups com Ni Puta Idea i Marge de Pedra. La nit, sobre tot per als joves i amants d’aquest tipus de música, prometia...
Segurament per això, la zona del castell d’Amposta estava plena de gent. Molts formaven part del col·lectiu d’indignats que són els qui organitzen els actes, però també gent gran, alguns pares dels joves organitzadors en una mostra de suport de cara ells. Entre les cares “no tan joves” que vaig poder veure, alguns regidors d’ERC, un exalcalde d’Amposta (us imagineu qui?) i també exregidors del PSC.
Una cosa hi vaig trobar a faltar: retretes per a fer les necessitats. Aquest migdia li he preguntat a mon fill: “I quan voleu anar a pixar, què feu?” La resposta ha estat: “No pixem”. Evidentment ningú pot es pot estar 7 o 8 hores sense tenir que fer les seves necessitats fisiològiques.

En aquest cas, des de l’Ajuntament d’Amposta s’ha tornat a fallar. Quan es dóna permís als joves per a que organitzen les seves pròpies festes (entre ells també hi ha “les colles oficials”) cal donar-los les màximes facilitats i col·laboració, la qual cosa, com es demostra en aquest cas, no és així. Si no es volen llogar retretes “mòbils”, als baixos de la biblioteca comarcal n’hi ha uns que bé es podrien posar a disposició de la joventut d’Amposta. Què és preferible, adoptar solucions com les que he proposat o que tinguin que anar a fer les necessitats pels voltants del recinte on hi ha, per exemple, els fossars de l’antic castell?
Sembla ser que el grup d’havaneres que va actuar aquest any, no va agradar a tothom. Abans del cremat, que va marcar el punt d’inflexió de la nit, les havaneres que es van interpretar eren de les menys conegudes. Després, sembla ser, la nit va millorar. 

Sobre el cremat (què no vaig voler provar) estava poc “cremat”, o sigui, es notava molt l’alcohol.
Deixant a banda les festes, aquesta nit la “segona part” del clàssic del futbol. El Barcelona i el Reial Madrid jugaran a partir de les 11 de la nit (el partit no poc coincidir amb els que organitza la UEFA) el partit de tornada de la supercopa d’Espanya. A l’anada, amb més domini blanc, el resultat final va ser de 2-2, però aquesta nit sembla que tot pot ser ben diferent. Els blancs, com sempre, van de sobrats (l’exporter merengue Paco Buyo va pronosticar un 8-1 per al primer partit) i sovint s’han de tragar les paraules, resignar-se davant l’evidència i posar com excusa els ajuts arbitrals al Barça, com els que va tenir al camp del Madrid. No em digueu que no us en adonareu de que l’àrbitre va xiular a favor del Barça? Bé, jo tampoc...