dijous, 4 d’agost del 2011

CARCASSONNE

Carcassonne és una de les ciutats franceses més conegudes i visitades. D’això en té la culpa la Cité, un dels recintes emmurallats més imponents. Una vegada em van dir que “l’Exin Castillos”, el joc de construcció de castells que hi havia quan érem menuts, estava inspirat en la famosa Cité.
Carcassonne està situada a uns 200 quilòmetres de la frontera que separa Catalunya de l’estat francès i és relativament fàcil arribar-hi ja que gaudeix de molt bones comunicacions. Si es va per la AP-7, s’entra a França i es segueix per l’autopista fins a Narbonne (en prou feines hi ha uns 200 Km.) i des d’allí, sense sortir de l’autopista, se’n agafa un altra que va cap a l’Oest i que se’n diu de les “Dues mars” fins arribar a Carcassonne que, sinó recordo malament té fins a 3 sortides. Quan vaig a veure als meus cosins surto després de la darrera sortida de Carcassonne, a Bram, allí on hi havia un camp de concentració amb excombatents i simpatitzants de la II República, entre ells Agustí Centelles.
La Cité ja l’hem visitat diverses vegades, així que aquest anys varem visitar la ciutat pròpiament dita. També té restes d’antigues muralles, encara que no tan ben conservades com les altes. Mon cosí Gerd, que us recordo que és arquitecte, em va dir que Carcassonne és quadriculada, con una mena d’eixample de Barcelona en petit i això és degut a que el terratinent propietari dels terrenys on s’ubica la va parcel·lar i la va lliurar als seus treballadors.
Voleu veure-la? 



 La font de Neptú.

 L'estació del ferrocarril (SNCF)
 El canal de Midi.


 La font de Neptú.
 La part del darrera de la catedral (la part del davant l'estaven restaurant)
 Joana d'Arc.
 Monument als morts de les dues guerres i d'altres on va intervindre França. Hi vaig veure detalls curiosos: mentre hi havia noms esborrats, alguns -curiosament espanyols- els van afegir molt després.
 Resta de muralles.
 Un altre monument als morts a les dues guerres mundials.
 Detall del monument anteior.
 Una terrassa de la plaça de la font de Neptú.
 Aquest edifici em cridà l'atenció: està més destacat el balcó que l porta d'entrada. S'hi devia d'abocar (asomar) alguna persona important?
 L'ajuntament que a França es diu la Mairie.


 Un col·legi de nenes.

 Al fons podeu veure la Cité.

 Més restes de muralla.