diumenge, 21 d’agost del 2011

HISTORIETES DE L'AMPOSTA PROFUNDA III


Escoltat a un local comercial. La conversa era entre els propietaris de l’establiment i uns clients.

“Ho sé del tot segur: Hi ha un conveni entre el govern xinés i l’espanyol pel qual no es cobren impostos als establiments xinesos durant 5 anys”.

I jo a sobre afegiria: “I tenen llibertat en l’horari d’obertura de l’establiment...”.

No fa gaires dies llegia un article del País que a Catalunya hi ha un partit xenòfob que escampa aquesta classe de rumors i la gent, després, se’ls fa seus i ho diuen com si ho sabessin del tot cert.
Per aquells incrèduls racistes que s’ho inventen i després ho escampen i per als que s’ho creuen i ho segueixen escampant, jo només els hi diria una cosa: Només fa uns mesos van haver-hi una sèrie d’operacions conjuntes entre les inspeccions d’Hisenda i la Tresoreria de la Seguretat Social per localitzar aquest pous de frau als comerços xinesos. La mesura segurament serà insuficient, però de ser cert que hi ha un conveni, no creieu que no s’haurien portat a terme?   
Al cap d'uns dies li vaig explicar a un amic i la seva resposta va ser: "Efectivament i quan s'acaba el període de carència es donen de baixa i posen el negoci a nom d'un altre xines i torna a començar".