divendres, 12 d’agost del 2011

AVUI, 12 D’AGOST


Amposta ja prepara la seva festa major. Les banderetes ja fa dies que estan penjades pels carrers, encara que el “primer acte”, els primers indicis del començament de la festa l’hem tingut aquest matí. Com tots els anys, el dia anterior a la vespra de festes, les pubilles i pubilletes vestides amb el vestit típic de la dona ampostina, reparteixen el panoli i la bandera de la ciutat a canvi de la voluntat.
Aquesta tarda arribaran els bous que demà s’hauran de capllaçar. És un dels moments més participatius. La gent s’acumularà al llarg dels carrers del recorregut i es barallaran pels polos de gel que es reparteixen. Com passa cada any, sempre hi ha a qui li donen en ma i en pot arreplegar més. Us podeu imaginar qui. Evidentment aquells que són més propers a la coalició que governa Amposta. Com molts dels que van a la comitiva taurina són del partit, així que veuen un amic o conegut, sempre li allarguen uns quants.     
I per la nit, bou embolat. Aquest any el faran molt prop de casa meva. Recordo que fa uns quans anys també es va fer aquí i va durar fins bastant tard. El matí següent ens en havíem d’anar a França ja que a l’endemà es casava la filla de mon cosí i aquella nit no poguérem dormir les hores que hauríem volgut. Segurament aquesta nit passarà el mateix.
Avui el diari el Punt parla de la inauguració de la residència d’esportistes dintre del complex del Centre de Tecnificació Esportiva i diu que “és un argument més per a demanar l’INEFC”. Evidentment.
Se ser de l’INEFC va ser una aposta que a la passada legislatura va unir a tots els grups presents a l’Ajuntament. L’alcalde, en un gest inusual, va comparèixer en roda de premsa amb els portaveus dels altres dos grups de l’oposició. Tenir la seu (o subseu de l’INEFC a Amposta significaría ser “seu universitària” i seria un fet històric per a la nostra ciutat.
Però la legislatura passada al govern de la Generalitat manava un govern d’entesa format per PSC, ERC i ICV-EUA i a Amposta, llavors igual que ara, un govern de CiU. Ara a Catalunya també governa CiU i no hi hauria d’haver cap problema per a què finalment la seu de l’INEFC pogués establir-se a Amposta. A veure si va fer més els qui ells anomenen “tripartit”, que els seus propis líders.
Un altre tema del que també es parla és del nou CAP. Ve o no ve? Segons l’alcalde no ve perquè li manca finançament. I les promeses electorals, són o no són per a complir-se.
Al final de la legislatura farem balanç i veurem quin ha estat el grau de compliment. Molt em temo que viuran de la renda dels darrers temps del govern d’Entesa i que el govern de Mas durant aquest 4 anys farà ben poques inversions a la nostra ciutat.
El senador espanyol, durant la seva època d’alcalde, també va viure molts d’anys del que va projectar el seu antecessor o sigui Josep Maria Simó.