divendres, 19 d’agost del 2011

SORTIDA EN BARCA PER LA BADIA DELS ALFACS

Tot i ser d’Amposta, he tingut poques ocasions per a visitar la badia dels Alfacs des de dintre, o sigui pel mar.
Ahir va ser un d’aquest dies. El primer va ser ja fa molts d’anys, segurament més de 40. Hi vaig anar amb els meus pares i amb la barca de pesca de l’Alemán, un mariner de la Ràpita. També hi havia anat amb la “golondrina” i farà uns 7 o 8 anys, amb “l’oncle Rodríguez”, un aficionat a la pesca de canya de l’Aldea i que disposava d’una embarcació. Aquest darrer cop hi vaig anar amb mon fill Albert que aquest anys començarà 3r de “Navegació Marítima”.
A les 11 varem salpar del port de la Ràpita en un “taxi marítim” propietat de Marc Salvador. Thalassa se’n diu l’empresa. Compartirem embarcació amb gent de Donòstia i Valladolid, tal i com os deia ahir.   
Com bon expert que és, Marc ens anava explicant els llocs per on passàvem, el que podíem veure.
El primer bany va ser prop de les salines de la Trinitat. Les Salines són una zona inclosa dintre del Parc Natural del delta de l’Ebre i, per tant, inaccessible per a embarcacions, cotxes i persones, al menys que tingues que estiguis autoritzat.
Després visitarem el xiringuito de l’Avi Agustí, als vivers de Agustí Bertomeu on hi pots degustar ostres (aquí és ostró), musclos i cava. I ja a dinar al xiringuito de la Costa.
Després de dinar i reposar una estona, un nou bany, en aquest cas, prop de la Punta de la Banya, un lloc on solen anar-hi les embarcacions recreatives.
Sobre 2/4 de 6 de la tarda retornarem al nostre punt de sortida.  
Perdoneu si algunes fotos no estant tot el rectes que caldria o mogudes. Moltes d'elles estan fetes amb la barca en moviment.