diumenge, 7 d’agost del 2011

HISTORIETES DE L'AMPOSTA PROFUNDA I


Des de la regidoria de Cultura i festes es va anunciar que, a partir d’aquest any, el ball de proclamació de pubilles, així com el de la festa major, es faria a l’aparcament del costat de l’embarcador, on es situaven ja fa uns ans les antigues piscines. La escassa assistència de públic en els darrers anys (i que tendeix a la baixa any rere any), així ho aconsellava, així com la seva gratuïtat.
Ràpidament per Amposta es va estendre com la pólvora el motiu pel qual des de l’Ajuntament s’havia decidir canviar la ubicació. La celebració del Ramadà per part del col·lectiu musulmà al recinte de fires (on s’havia fet el ball en els darrers 25 anys), tenia la culpa.
Tinc constància que, fins i tot, es va obrir una pàgina a Internet on es donava com a certa aquesta notícia.
Personalment penso que la gent que s’ho va creure han de ser molt beneits i ignorants. ¿Cóm l’Ajuntament pot donar prioritat a un col·lectiu d’estrangers per a que puguin practicar el seu culte i canvia els hàbits de la població autòctona? Increïble!!
Als darrers dies, la pàgina en qüestió, sembla que ha desaparegut de la xarxa.  

1 comentari:

Unknown ha dit...

Sembla que ser que tot tornar als seus orígens. La meva mare es ampostina i de molt petit passàvem les festes a Amposta, al carrer Victoria, on el clan familiar vivia i recordo que el ball i el nucli principal de la festa era a la popular Plaça de Fidel. Pel tema del Ramada el poder de la rumorologia es terriblement molt gran i ben portat pot fer caure coses grans.