diumenge, 7 d’agost del 2011

FANJEAUX (poble Càtar)

Quan anem a veure a la família de mon cosí Gerard (la qual cosa faig cada dos anys aproximadament), en arribar a Fanjeaux (departament de l'Aude), solem comentar: "Mira, ja arribem". I és que aquest petit poble no està molt lluny de Mirepoix i menys encara d'on viuen actualment, Saint-Gaudéric.
Fanjeaux està al final d'una carretera plena de corbes. En tot el trajecte és on més n'hi ha i, de sobte, et trobes amb un pont (m'imagino que serà dels segle XVIII), el qual passes per baix i el poble queda, principalment dalt i a la dreta.
No obstant estar tan prop de casa els meus cosins i passar-hi constantment, mai l'havien visitat fins aquest any. Segurament la cosa que més em va sorprendre de Fanjeaux va ser la religiositat que es respira. Per les dimensions del poble, la quantitat de creus i imatges religioses de dimensions considerables és gran (no menys de 3)
També vull destacar els rentadors. Aquest tipus d'edificacions sempre m'han agradat, segurament perquè fa unes dècades significava molt per a un poble. Allí, les dones, mentre rentaven la roba, la feien petar i explicaven històries, fets, notícies i mentides sobre el poble i la seva gent. A la província de Castelló, en podem trobar a la majoria dels pobles.
Ara us deixo amb Fanjeaux.