dissabte, 20 d’agost del 2011

AVUI, 20 D’AGOST


Després de dos dies sense sortir al blog les entrades que s’estaven fent (això només ho poden veure els administradors, no està a l’abast del públic), avui tot ha tornat a la normalitat.
També he de dir que, sembla ser, que un pirata informàtic es va colar a la pàgina del Periódico de Catalunya i, on surten les fotos que envien els lectors, en lloc de les categories: viatges, aficions, natura, etc., hi surt a totes el següent: CIRUJANO CHUPAME LA PIJA - HACKED FOR INVASORES. Abans d’ahir vaig enviar un correu a l’atenció del lector del Periódico, però sembla que no n’han fet cas, ja que ara mateix, encara es pot veure.
Anit, com la nit anterior, no hi va haver bou embolat. Com recordareu, la nit del dijous es feia el “sopar popular” i la nit passada, el campionat nacional de vestits del paper. Diuen les males llengües (que a Amposta com a tot arreu, sempre n’hi ha) que a les nits que a la regidoria de Festes interessa que hagi la màxima afluència de públic, no fan el bou embolat per a que la gent vagi a l’altre acte. Serà veritat? Serà mentida? El cert és que, al menys en els darrers anys, sempre coincideix que les nits que es fan aquest dos actes no hi ha bou.
Anit es va celebrar (com ja us he dit) el concurs nacional de vestits de paper. Igual com ha passat amb el ball, també, en aquest cas, s’ha canviat la ubicació i s’ha fet on es van fent la majoria d’actes nocturns, al recinte de festes d’enguany, o sigui, al pàrquing de les antigues piscines. Sembla ser que, en aquest cas, no va ser el lloc ideal.
Aquest matí, només sortir de casa en la primera passejada amb la gosseta, m’he trobat (ho diré) amb el president de la federació d’AA.VV. de la ciutat i m’ha donat les darreres notícies: “Saps que anit es van desmaiar 3 models i que Marimar (la Regidora de Cultura i Festes) fins i tot va plorar...” –m’ha dit-.
Mon fill, client d’un bar proper m’explicava mentre dinàvem que ahir per la tarda, amb el sol que queia, les models ja estaven preparant-se per a la nit. M’imagino que, a part d’assajar per a la nit, feien una desfilada en privat per al jurat, ja la feina d’aquest és valorar els diferents vestits, així com a cada una de les models per a atorgar-los els diferents premis.
Quan es feia a l’anterior recinte de festes, les models disposaven de tot un pavelló (i per tant, ombra) per a poder fer tots els assajos i passis que es cregués convenient.
Aquest matí hem assistit als actes que es feien al riu. A part de les competicions que es poden portar a terme al llarg de l’any, crec que aquest és l’únic dia que l’ajuntament d’Amposta organitza actes a l’Ebre. Aquest matí hi havia les tradicionals andròmines, concurs d’allioli, carreres de sacs (que no he vist) i pal ensabonat. Tot amenitzat per la xaranga “Suc d’anguila” i el cantador de jota “Candret”. Radio Joventut de Masdenverge retransmetia en directe tot el que anava passant.   
Cal remarcar que la participació i l’assistència de públic ha estat massiva. Feia algun any que no anàvem a veure-ho i el cert és que em quedat gratament impressionats.
Hi ha qui diu que l’èxit és degut a que molts de joves, aquesta nit “han empalmat”, es a dir, una vegada van sortir de la discoteca Metro de matinada, han anat directament al bou capllaçat (avui se’n ha fet un altre), després a esmorzar i, finalment han assistit a la jornada del riu.