diumenge, 14 d’agost del 2011

MIREPOIX. AIRES MEDIEVALS

Encara que el nostre "campament base" estava ubicat a Saint-Gaudèric (l'Aude), la nostra destinació per excel·lència era Mirepoix (l'Ariège), un poble medieval, càtar i, a sobre, estava de festa major. Ja us en he donat un tast, com la desfilada de tractors antics que us vaig oferir ahir mateix i d'altres fotos aïllades.
Avui i els proper dies em recrearé amb aquest magnific poblet d'uns 3.000 habitants, però ple d'història i una destinació turística de primer ordre. Penseu que hi ha tot tipus d'establiments: no menys de 5 hotels, restaurants de tota mena, bars, gelateries, salons de té, etc. I evidentment comerços diversos, sales d'art, etc. Si us animeu, només està a uns 150 Km. de la frontera en línia recta, encara que és aconsellable anar per autopista fins Narbonne i allí cal a l'Oest fins passar Carcassonne, sortida Bram.



















 A l'hotel de la dreta, dormir una nit pot arribar a costar 399 euros i el menú passa de 50.














Per cert, la catedral de Mirepoix és la segona catedral gòtica més ampla d'Europa nomé pel darrera de la de Girona. Una curiositat és que hi ha un laberint templer, tal com va explicar-me l'amic Jesús Ávila Granados. Ara el laberint no està visible al públic.