dissabte, 7 de setembre del 2019

VACANCES A ESCÒCIA: EL LLAC NESS


Crec amb tota sinceritat que el dia que vam visitar el llac Ness feia el millor temps possible per a poder gaudir dels paisatges que s’obrien davant de nosaltres. Potser si hagués fet boira hauria posat l’halo de misteri necessari, però no hauríem pogut veure més enllà d’uns metres al nostre costat.

Al centre d’interpretació del llac ens van explicar que se van ajuntar dues plaques tectòniques quedant-se al mig una gran quantitat d’aigua. El llac Ness formaria part de tot un conjunt de llacs disposats pràcticament en línia recta. També ens van explicar que només al llac Ness s’hi acumula més aigua que a tota la resta de llacs d’Escòcia i Irlanda junts.  

Les excursions al llac Ness les fa una empresa concessionària y el recorregut se fa en autocar i embarcació. Però se fan en els dos sentits. Es a dir: un autobús té porta des
d’Inverness fins 
Drumnadrochit d’on s’agafen uns petits creuers que, després de fer la travessia pel canal de Caledònia té porten fins l’emblemàtic castell d’Urquhart. Una vegada allí t’hi pots estar quasi una hora per a després emprendre el viatge de tornada en bus parant al centre d’interpretació del llac. Així va ser com la vam fer nosaltres.

Però com he dit també se pot fer l’excursió a l’inrevés, es a dir, primer se va en autobús fins el castell d’Urquhart i des d’allí amb el creuer fins Drumnadrochit. També he llegit que, en part, pot fer-se el recorregut en cotxe particular i fins i tot a peu a través d’un sender.