dilluns, 2 de setembre del 2019

VACANCES A ESCÒCIA: EDIMBURG 4, ELS ‘FREE TOURS’


El nostre fill Albert va concertar dos free tours només arribar. El free tours, per aquells que no esteu massa acostumats a viatjar, són visites guiades on se dona la voluntat una vegada s’han acabat i depenent del que t’hagi agradat.

El del matí ens va portar a veure la part més històrica d’Edimburg: la Mlla Real, la plaça de l’Ajuntament, la plaça de l’antic Parlament, actualment seu de la Cort Suprema, el carrer Victòria, el Grassmarket i el cementiri de Crey Friars.

I ja per la nit ens van explicar alguns dels misteris d’Edimburg. D’entrada ens van dir que no seria un free tour de por, que sobre aquest tema ja n’hi havia un altre.
Des de la mateixa Milla Real ens van explicar que primer se va construir el pont del Sud, del que només queda un arc i al cap d’uns anys el del Nord. Vam creuar el pont i ens van dirigir al carrer Prínceps per anar a parar al cementiri d’Old Calton.

Guardaré silenci de tot allò que ens van explicar, perquè desvetllaria algun dels secrets d’Edimburg. Seria com fer un spoiler
  
Albert, com gran aficionat que és a les novel·les de Harry Potter, no va voler perdre’s el free tour dedicat a aquest personatge de ficció creat per J K Rowling.
Van visitar la plaça de l’ajuntament on, com si se tractés del passeig de la fama de Hollywood, els famosos deixen l’empremta de les seves mans, un altre cop el carrer Victòria on s’hi troba una botiga especialitzada en el tema (n’hi ha més però són imitacions) i la cafeteria la Casa de l’Elefant on un cartell a l’aparador deixa ben clar que allí va néixer Harry Potter.