dilluns, 19 d’agost del 2013

DIARI DE L’AGOST. DILLUNS 19




TATA MILLOR QUE TITO. La majoria dels trofeus de l’estiu (Carranza, Teresa Herrera, Colombino)  han anat perden pistonada durant els darrers anys fins al punt que quasi ningú en parla. De fet em pensava fins i tot que ja no es disputaven. En altres temps omplien la programació televisiva del mes d’agost i guanyar-ne alguns tenia quasi tan prestigi com conquerir la copa del Rei (o del Generalísimo si retrocedim una mica en el temps) Ara els grans clubs de futbol van a fer les amèriques o les àsies...
La lliga espanyola mai havia començat tan aviat com aquest any i as sobre, d’una manera impecable para el nou projecte del Tata Martino. Un 7a 0, encara que sigui contra el Llevant, és un resultat a tenir en compte per a començar. Feia dècades que no es donava un resultat tan gran només començar el campionat. Ni durant l’època de Cruyff ni la de Guardiola, ni menys encara en la de Tito Vilanova. El Tata diu que vol fer rotacions per a no cansar tant a la plantilla, tal i com va passar l’any passat que van acabar fosos. Ahir, d’entrada no van jugar ni Iniesta ni Neymar, dos jugadors que s poden considerar titulars. A seguir així i a fer callar boques, que sempre hi ha a qui agrada més criticar que fer una altra cosa.   

RESSACA DE FESTES. El passat dimecres 14 es va disputar baix de casa la cursa dels autos locos. Unes hores abans, un camió, va descarregar un munt de neumàtics per a delimitar el circuit i procurar que els cotxes haguessin de fer alguna corba durant el recorregut. Aquest matí, després de quasi 5 dies, els neumàtics encara estaven amuntegats prop de casa. Què esperen a treure’ls? El mateix camió que va passar a deixar-los un parell d’hores abans, no els hauria pogut recollir tot just acabar la carrera? Vull pensa que aquesta mena de coses només passen a Amposta. Què hi farem!  

¡TODOS A LA CARCEL! El PP vol denunciar al Secretari d’Organització del PSOE i, jeràrquicament el número 3 del partit Oscar López per afirmar que el partit de Rajoy disposava d’una caixa B d’on es pagaven sobresous als seus càrrecs. Si haguessin de denunciar a tots els que opinem igual, gràcies a les taxes judicials de Gallardón, en poc temps, les arques de l’estat s’omplirien de diners. Berlanga va fer una pel·lícula titulada Todos a la carcel. Potser llavors se’n haurien de construir més.   

BANC DE SABADELL. Aquest matí, la tresorera de la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta ha anat a la sucursal d’Amposta del Banc de Sabadell per a fer un ingrés. Li volien cobrar més de dos euros per fer un ingrés! Després de dir-li que era la tresorera i fer-la identificar mitjançant el DNI, al final no li han cobrat res. La propera mesura bancària: cobrar per trepitjar les seves oficines.   

QUI DIU QUÈ NO HI HA DINERS?
No hi ha diners per a cultura, no hi ha diners per a sanitat, no hi diners per a educació... Però el govern del PP es gastarà més de 200.000 euros en restaurar la façana del Valle de los Caidos. Igual Rajoy i els altres dirigents esperen un dia ser enterrats allí i volen que estigui net i polit.   

LA NOTA NEGATIVA DEL DIA. La ha donat una vegada més Joan/Juan Rosell, president de la CEOE, es a dir, l’agrupació de la patronal espanyola. Segons Rosell s’haurien de treure els privilegis dels treballadors fixos. Els ajuntaments catalans l’haurien de declarar persona non grata i els sindicats negar-se a negociar sempre que aquest senyor (per anomenar-lo d’alguna manera) hi fos present.   

LA PLAÇA DE QUÈ? M’han que l’Ajuntament d’Amposta ha canviat el nom de la plaça d’Espanya (on està la seu del mateix i l’església arxiprestal de la mare de Déu de l’Assumpció) pel de plaça de la Vila. Jo pregunto: Si Amposta ostenta el títol de ciutat, perquè la plaça s’anomena de la Vila? Ho entendria si Amposta fos vila, com la Galera o Madrid, però em sembla que seria molt més adient dir-se plaça de la Ciutat o de l’Ajuntament.