diumenge, 18 d’agost del 2013

DIARI DE L’AGOST. DIA 18




HISTORIETES DE L’AMPOSTA PROFUNDA. Els meus seguidors més habituals sabeu que de tant en tant, quan m’assabento d’alguna xafarderia o notícia curiosa que ha passat a Amposta, us ho explico sota aquesta denominació. Bé, encara que els fets van passar divendres dia 9, jo no me’n vaig assabentar fins ahir. Resulta ser que quan la comitiva dels bous presidida per la màxima autoritat local, es a dir, el sinyó ancalde, recorria els carrers de la nostra ciutat, com es costum, el nostre edil surt de tant en tant del vehicle per a repartir polos de gel com si fos del manà bíblic. En un d’aquells moments, en sortir del cotxe, sembla ser que un nen amb una petita pistola d’aigua el va xopar una mica. Ràpidament, el conductor del cotxe va sortir com si tingués un resort al cul o es tractés d’un guardaespatlles, i ràpidament es va dirigir cap allà on havia sortit el tret mortífer...  
Qui ha segut? –va interrogar-
Entre els públic hi va haver algú que va ser tan ràpid de reflexos com l’acompanyant de l’alcalde.
Què passa?... És què li pegaràs?... O ens pegaràs a natros?  
Amb la mateixa rapidesa que va sortir va tornar a entrar al vehicle sense tornar a obrir boca.
No sé si aquestes situacions són habituals o no, però quan passen demostren la prepotència que demostren tenir alguns convergents al voler demostrar davant dels seus amos que ells ho són més que ningú...
El mateix individu, acompanyat amb un dels seus lacais, divendres passat, en acabar les carrosses i quan aquestes es porten fins al pavelló firal, es va trobar amb la sorpresa de veure els castellers assajant, ja que al ser festiu dijous, es va canviar la data. En veure’l entrar, vaig anar a trobar-lo i semblava del tot sorprès per la nostra presència. Igual es pensava que estàvem allí d’ocupes. La màxima preocupació que tenia era deixar les carrosses ben guardades. Li vaig dir que no es preocupés que teníem les claus del local i evidentment, el corresponent permís de la junta de govern.

ELS MÉS INDEPENDENTISTES. De l’enquesta que avui publica el Punt Avui, s’extreu que el partit més independentista són les CUP amb un 94,8%, seguit d’ERC amb un 94,1% i CiU amb un 78,0%.
Conclusions: Encara que els votants de les CUP siguin més favorables a la independència, cal destacar que ara per ara ERC és un partit molt més gran, per tant és molt més significatiu el percentatge republicà. Encara que els votants de CiU estiguin en un 78%, faria falta veure els percentatges per separat o sigui els de CDC per un costat i els de UDC per l’altre, Imagino que el convergent pujaria molt i el d’Unió baixaria considerablement.
Mentre, al PSC només hi ha un percentatge del 22,1% favorable a la independència mentre que un 52,2 votaria en contra. D’aquest caldria diferenciar els federalistes dels unionistes.
Sobta veure que al PPC hi ha un 4,5% que estan a favor de la independència de Catalunya... Anem a pams: o no saben a quin partit estan o han enganyat a l’enquestador. És incompatible ser del PP i independentista, veritat que sí?
També a C’s hi ha un petit percentatge d’independentistes: el 2,6%. Diria el mateix que amb el PP. La ideologia de C’s és totalment incompatible amb la independència de Catalunya o és que voldrien una Catalunya bilingüe?
El partit (o la coalició) amb més igualtat és ICV-EUA. Mentre un 49,3% es declaren favorables a la independència, un 33,2 hi està en contra i un 19,2% (el segon percentatge més alt), s’hi abstindria.

Podeu veure l’enquesta a la pàgina d’Internet del Punt Avui.