dissabte, 31 d’agost del 2013

DIARI DE L’AGOST. DIA 31




Espionatge. Bé, donen com a cert l’informe de la policia que diu que va ser el PSC qui va pagar l’espionatge de l’Alicia Sánchez-Camacho i l’ex del fill gran de Jordi Pujol al restaurant la Camarga de Barcelona. I per què no pot ser així? Però a mi se’m presenten seriosos dubtes: Com sabien els del PSC que aquell dia dinarien juntes les dues dones. Segurament algú va tenir que donar l’avís, però qui? Que és el que no se’n ha explicat fins ara? El paper que va jugar de bon començament l’Alicia també és del tot dubtós, no ho creieu així.
Evidentment aquí se’ns escapa alguna cosa que no sé si al final s’acabarà sabent o no. Caldrà esperar a veure que passa a les properes setmanes.

CONSUTA SOBIRANISTA. Als comptes catalans per al 2014 s’ha de destinar una partida per si s’arriba a fer el referèndum sobiranista. Una partida de 30 milions d’euros, he escoltar per algun lloc... Però no ho puc confirmar. Ara resulta que, a part de la despesa que comporta la campanya en si (falques a la televisió i a la ràdio, pamflets explicatius, etc.) sé li ha de sumar els costa que comportaria fer les urnes, guixetes i d’altre material electoral necessari per a dur a terme la jornada electoral. I és que les urnes, guixetes, cartells, etc. que s’empren en una jornada electoral són propietat del govern central i, per tant, si finalment no es donés permís per a fer la consulta, difícilment es cediria a la Generalitat per aquella jornada. Ni tan sols llogat, es clar. Per tant s’hauria de comprar tot de nou. Si Catalunya esdevé un estat independent, tot aquest material, a la llarga, s’amortitzarà; però si no és així, s’haurà creat una despesa, no dic que innecessària, però si que resultarà molt car per a la butxaca dels catalans. Al menys que es miri de fer de cartró o que pugui tenir un segon ús. I això sí, fet aquí i no com les samarretes de la Via Catalana que estan fetes a Bangladesh (M’havien dit que al Marroc, ara estic molt més tranquil)

CASTELLS. Ahir va tenir lloc a Vilafranca del Penedès, durant la diada castellera de Sant Fèlix, la jornada castellera més gran viscuda mai. Hi van participar quatre colles: la de casa, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa, la Vella dels Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Valls. Quatre colles amb capacitat per a fer castells dels anomenats de gama extra, es a dir, més de 9 pisos. Alguns del membres de Xiqüelos i Xiqüeles del Delta s’hi van desplaçar per ajudar a les pinyes a la Jove de Valls.
Quan des de la nostra colla ens ho mirem, a part d’al·lucinar per l’espectacle que estem veient, pensem que si alguna vegada serem capaços d’apropar-nos encara que només sigui fent castells de 8, que fa uns anys, era al màxim que podia aspirar una colla castellera.
Sé que mols es quedaran amb el risc que comporta, però els castells, si van ser designats Patrimoni Immaterial de la Humanitat, alguna cosa deuen de tenir per a arribar a ser-ho. I és que els valors castellers difícilment els podràs trobar en un altre lloc: amistat, solidaritat, treball en equip, esforç, esperit de superació, etc.