diumenge, 4 d’agost del 2013

NO GRINYOLA, MIOLA




Era una calorosa tarda pels voltants de Sant Joan; el tio Joaquín Royo, el carter del poble, es disposava a repartir la correspondència diària. Amb un manoll de cartes en una ma, amb l’altra dominava la bicicleta a la perfecció, fruit de la experiència que donen els anys de professió. Només sortir de casa, el tio Joaquín havia escoltat un grinyol curt, però prou perceptible com per a preocupar-se’n. Immediatament, examinà la bicicleta per assegurar-se que tot anava bé; en principi semblava que sí. Uns moments més tard però, tornà a escoltar el grinyol; i nova comprovació sense que hi detectés cap avaria. I així durant tot el trajecte fins arribar a casa nostra.
Ma mare estava al carrer trinxant les bajoques i pelant les patates que faria per a sopar. Després d’intercanviar salutacions, el tio Joaquín va posar un peu al terra i li va allargar una carta que, mentre li donava, la va prémer de manera inconscient i immediatament, sé la va sentir grinyolar. Finalment havia trobat l’origen de la seva preocupació més immediata.
Davant de la curiositat, ma mare va obrir la carta i al seu interior havia una targeta postal amb un gatet que, en prémer-li la panxa, miolava.