dijous, 18 de setembre del 2014

HISTORIETES DE L'AMPOSTA PROFUNDA V

Em van explicar l’altre dia que a la brigada municipal entra gent de diverses nacionalitats. Aquest fet per a mi no tindria la més mínima importància, sinó fos que darrere d’això hi ha una amagada una clara intenció: la de replegar vots de cara la propera campanya municipal.
Això és una pràctica habitual dels partits i és evident que qui més força té, és qui s’acaba emportant el gat a l’aigua.
Tant el PSC com CiU controlen associacions d’emigrants. Mentre el responsable d’aquesta tasca al PSC és (o era) Josep Maria Sala, CiU la té encomanada a l’Àngel Colom i Colom, conegut al món de la política com 6 ales.    
En passades campanyes electorals el PSC d’Amposta es va apropar a determinats col·lectius per mirar d’esgarrapar algun vot, com ara el gitano, l’evangelista o el romanès.
Però tot i això CiU sempre porta un avantatge molt gran respecte al PSC o als altes partits.
El col·lectiu romanès és un dels més perseguits i per aconseguir establir diàleg amb el grup, res millor que fer-se amb l’amistat d’una de les persones més influents. Com que la majoria són cristians ortodoxes, relacionar-se amb el cap religiós, és una bona tàctica. Per cert, el cap religiós és (o era) moldau. Bé, aquet senyor, ara mateix estaria treballant a la brigada municipal.

Hi ha casos curiosos, com per exemple un pastor gitano (la majoria d’ells són evangelistes) que es va presentar a la Ràpita amb el PSC quan Miquel Alonso n’era el cap de llista, mentre que a Amposta pretenia presentar-se amb CiU. Sempre n’hi ha que es venen al cavall guanyador... I està clar que durant Monts d’anys a Amposta aquest cavall porta el nom de CiU.  
Però entre tots, grup més vulnerable i més fàcil de manipular, és el de la tercera edat. Molts d'ells es troben en residències i aquí sí, és coto privat de CiU. La resta de partits no hi tenen res a fer.