dimarts, 16 de setembre del 2014

EL MILLOR EMPRESARI

Don Ramon Cinca Piqué, va ser propietari de la casa Brunet de Tortosa i director de l’Acadèmia Cots on s’ensenyava entre d’altres matèries, comptabilitat, dret mercantil, taquigrafia, etc., sovint deia una cosa: Empresari és aquell que sap com guanyar diners i un bon empresari és aquell que encara en sap guanyar més.
Després de les declaracions d’ahir de Jordi Pujol Ferrusola, es desprèn que no només era un gran empresari, sinó, segurament, fins i tot era el millor empresari.   
Cóm s’entén sinó que hagués pogut guanyar tants i tants milions sense haver fet res il·legal.
Per a buscar un exemple de la seva bona estratègia empresarial no haurem d’anar molt lluny. Només ens hem de desplaçar fins la veïna població de Tivissa, a la Ribera d’Ebre.
Allí, s’hi havia de fer un abocador de residus i ves per on, Servitransfer, l’empresa encarregada de fer-lo es va associar amb una empresa propietat del júnior de la família Pujol (que es nodria de diners procedents de Luxemburg), La seva participació era de 3 milions d’euros.
Només un any després, els socis van vendre la major part de l’empresa a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i ves per on, els 3 milions invertits es van convertir en 5, amb una plusvàlua del 70%.
També crida l’atenció que l’empresa de Jordi Pujol jr tingués per objecte social els serveis de traducció, o sigui res a veure ni amb la construcció ni amb el tractament de residus.

Un que guanya 2 milions d’euros en 1 any, és o no és un bon empresari?