dissabte, 20 de setembre del 2014

UNA ESTAFA QUE FA MOLTS D’ANYS QUE FUNCIONA


La policia Nacional va detenir fa uns dies a 52 persones per un presumpte delicte d’estafa. En total haurien estafat uns 15 milions d’euros a empresaris al qui se’ls hi feia contractar un espai per a publicitat de una suposada revista policial que, evidentment no ho era.
Ja sigui de la Policia Nacional, de la Guardia Civil o d’Hisenda, fa quasi 30 anys que el conec.
Efectivament, el proper mes de gener farà 29 anys que treballo a l’Agència Tributària (abans Hisenda) i al poc de treballar es va pretendre ensarronar a una empresa de la zona amb aquesta mena d’estafa.
Era un conegut restaurant de Tortosa. S’hi van presentar en nom d’Hisenda i els hi van dir que si contractaven publicitat a la seva revista (les hi van ensenyar un exemplar) no tindrien cap inspecció. Al cap de poc, van tenir un requeriment per a fer-los una inspecció, la qual cosa va sorprendre els estafats.  
Aprofitant que una treballadora d’Hisenda era clienta de l’establiment, li van explicar els cas. Evidentment la treballadora va témer que els havien ensarronat bé. No obstant ho va preguntar a qui en aquella època n’era l’administrador que va confirmar que havien estat estafats i els va animar a presentar una denúncia. Així ho van fer.
Al cap d’uns mesos des d’un jutjat de Tortosa van cridar a declarar a l’administrador en qualitat de testimoni.
Però ja dic que casos com aquests han passat sovint i d’algun d’elles me’n he assabentat perquè m’ho ha explicat directament l’afectat, com per exemple el que van intentar amb una impremta d’Amposta. En aquest cas l’engany no es va materialitzar, però en molts d’altres casos, evidentment que sí.

Es comenta que els articles de la revista (de la que només se’n editen uns pocs números -els necessaris per a mostrar als empresaris als que pretenen enganyar-) són de baixa qualitat. Imagino que tan baixa que si els llegíssim, fins i tot trobaríem faltes de ortografia o continguts inversemblants i estrafolaris.