dimarts, 20 de maig del 2008

COM CANVIA LA GENT!

Heu vist la contraportada del Diari Més Ebre? Hi surten dues fotos ben curioses! A la de sobre s’hi veu la Rapitenca al seu estadi “lluint” una pancarta que hi diu: “Lo riu és vida, mai més transvasaments” i a la de baix, l’Amposta i, curiosament, amb una pancarta idèntica! Fa uns anys era del tot impensable que el CF Amposta pogués sortir al camp defensant el riu en contra del transvasament. A Amposta estava mal vist. “L’amo” no ho hauria permès mai! Hagués segut una ofensa a la seva persona! I a la Ràpita, una vegada, en un partit de juvenils, la meva dona i jo em vàrem treure una de semblant, però de color roig, d’una sèrie de 6 que va pagar el Restaurant l’Estany de Lluís Garcia i un empleat del club va venir a fer-nos-la llevar! Però ara, com CiU hi està d’acord, quasi tot està permès.
Diumenge a la manifestació d’Amposta s’hi van veure la majoria de cares de sempre. Però també molta gent nova. I alguns del partit que ara governa Amposta i Tortosa. Això si, dels històrics, pocs. Dos regidors de l’Ajuntament d’Amposta anaven entre el públic. Eren els més joves... També algun president d’entitat que no va voler adherir-se al primer manifest. I a sobre amb el seu net amb la camiseta del “nus”.
Però també hi van haver grans absències. En aquest capítol cap destacar a molta gent que abans s’agafaven a la pancarta i es posaven la indumentària. Ara troben bé que es porti l’aigua a Barcelona “només per a casos d’emergència”, sense pensar, possiblement, amb les repercussions futures que això pot pensar. I si ho pensen, serà per una altra cosa...
Com canvia la gent en només quatre anys! Qui llavors dia blanc, ara diu negre i a l’inrevés... Ja ho diu la dita: “Res és veritat ni mentida, to és segons el color amb el que es mira”. O del color que governa...!