diumenge, 18 de maig del 2008

EL COLOR BLAU INUNDA AMPOSTA

Tot indicava que la gent acudiria en massa a la crida de la Plataforma en Defensa de L’Ebre per intentar aturar la interconnexió de xarxes entre el CAT i ATLL, que han de portar l’aigua fins a Barcelona i la seva àrea metropolitana. El precedents feien presumir una gran manifestació. Les camisetes blaves amb el nus s’havien esgotat a la parada permanent del mercat de Tortosa i a l’ambulant del mercat d’Amposta. Moments abans d’iniciar-se la que ja es pot qualificar de “gran manifestació”, hem trobat a companys de la PDE d’Amposta que també ens han dit que havien acabat les existències que havien portat fins la mateixa manifestació. Però com diu el tòpic, “ni els més optimistes es podien imaginar tanta gent”. Si l’any 2000 es van calcular 18.000 persones, aquest cop s’han superat en escreix. La veritat, no sé si s’ha arribat a les 35.000 que diu la PDE ni tan sols a 30.000, però Josep Forcadell que formava part del “cos de seguretat” de la manifestació m’ha dit textualment: “Diuen que som 30.000... no ho sé, però hi ha molta gent, però molta, molta...”. Es podia comprovar amb facilitat... només feia falta mirar.
Amb la meva dona, Fèlix, el seu germà Rogelio i el seu fill, també Fèlix, esperàvem incorporar-nos a la manifestació així que passessin els d’Amposta, situats tot just on estava la pancarta de la capçalera de la manifestació. Mentre anava fen fotos a tota persona, animal o cosa que em pareixia interessant. Fins que han vingut els de Vilaweb TV a entrevistar-me. Primer he pensat: “Quina casualitat, tot just a mi!”, ja que és veritat, conec a molts periodistes, a la majoria que treballen a les Terres de l’Ebre, però a aquells dos joves no els havia vist mai. Al finalitzar m’han demanat el nom... per assegurar-se i no escriure’l malament, m’han dit. Llavors els he preguntat:”... Però m’heu conegut” i m’han respost que sí. Després a tornar a fer fotos i saludar coneguts. I algun desconegut com Gustau Moreno a qui no havia tingut mai l’ocasió de parlar. Alguns d’ells s’han alegrat molt de veurem... No sé perquè... Finalment ens hem incorporat tots plegats a la manifestació i hem fet el recorregut fins al final. A l’arribar a la rotonda que hi ha entre l’avinguda de la Ràpita i el carrer Sebastià Juan i Arbó (de segur que ell també hi hauria estat present), si miraves cap avall, encara podies veure un bon grapat de gent a la sortida. I això que la manifestació ja feia estona que anava i s’havia fet una bona part del recorregut!
Cal destacar les diverses actuacions musicals que han amenitzat el mati: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un grup de dolçainers presidits per Eusebi Morcillo (Moniato Show) amb un gran timbal, el conjunt faltut Pepet i Marieta, els grups d’animació Anguila amb suc i Samfaina, el de música tradicional Terrer Roig, etc.
Cal destacar com sempre el civisme que han mostrat els assistents, en molts de casos famílies senceres, algunes amb nadons de bressol, etc. I també el grans seguiment dels mitjans de comunicació. Sempre, els que més es veuen, els televisius, ja que les càmeres per enregistrar es fan molt vistoses: TV3, TVE, TVV, Euskal Televista. I algun “telenoticies” ha obert la seva emissió de tarda amb la notícia de la manifestació d’Amposta. Jo he vist Antena 3, però és més que previsible que TV3 també ho fes. Ja per la nit, el Canal 3/24 obria amb la noticia.
Però una manifestació serveix de poc o de res sinó aporta resultats. I aquest només poden ser uns: La derogació del decret que permet portar l’aigua a Barcelona en temps d’emergència per sequera. I ara que la sequera ha passat, els polítics que manen han de recordar el que deien ells mateixos quan governava el PP a Espanya i CiU a Catalunya i aplicar-se la lliçó!

2 comentaris:

Tulep ha dit...

ei!! només dir-te que si que hi havia uns quants membres de Terrer Roig a la mani però com a grup no vam tocar.
la mani és veritat que va ser un èxit i hi havia molta moltissima gent...no se dir quanta però molta

guanyarem!!
no als transvasaments!!

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Bé, al menys els vaig reconeixer, no?