diumenge, 4 de maig del 2008

INTERCONNEXIÓ DE DOBLE SENTIT?

El principal titular de portada del Periódico de Catalunya d’avui, diu així: “El tub a BCN es mantindrà per portar aigua a Tarragona?” O sigui... encara ens estan fent un favor...
De ser certa la informació obre un grapat d’incògnites: Què passarà amb l’aigua de l’actual minitransvasament? S’amaguen altres intencions no revelades?, etc.
Tal com estan demanant els regants del Ter, estaria bé que l’aigua del minitransvasament pogués tornar a revertir a l’Ebre. Però un pensa que hi ha massa interessos creats... què passarà amb els diners que cobren els regants? Es conformaran en no cobrar-los i ja està? I les obres hidràuliques que van dir que es farien al Delta, es faran o no?
Algú em va dir que, encara que sigui poc impensable, l’interconnexió podria portar aigua cap al sud. El motiu? No serà la sequera, evidentment, però quan a Flix comencin a remoure els fangs contaminats, qui garanteix la qualitat de l’aigua? M’agradaria creure’m al govern i pensar que això que ha passat els darrers mesos no ha estat més que un malson. Però és que s’ha portat tant d’amagat. Què li costava al govern reunir-se amb el teixit social de l’Ebre per a pactar l’estratègia a seguir? Perquè ha deixat que la PDE es torni a “rearmar” i comenci un altre cicle de mobilitzacions contra un govern, al que fins fa poc consideraven amic?
La gent del Sud, després de tot l’enrenou que s’ha muntat entorn de la sequera i l’emergència nacional que significa la portada d’aigua a Barcelona, està a l’expectativa de tot el que està passant i el que pugui passar en el futur. El govern d’Entesa caldrà que canviï molt la seva formar d’actuar per recobrar la confiança de la ciutadania ebrenca i arranjar una fractura social que, avui per avui, pareix irreversible!