dilluns, 19 de maig del 2008

EN RESPOSTA A L'EDITORIAL DEL PERIÓDICO

L’editorial del Periódico de Catalunya d’avui (19-05-2008) parlava sobre la manifestació d’ahir a Amposta. El títol per ell mateix sorprenia el lector: L’Ebre i la mala informació. Evidentment el text no m’ha deixat indiferent, ni de bon tros! Som molts els lectors del Periódico a les Terres de l’Ebre. Segurament que ells millor que ningú podrien dir la xifra exacta, al menys de vendes. És que el Periódico informa malament? Si atenem al titular podríem contestar amb tota seguretat que sí! El Periódico, tot i ser el meu diari de referència (ho he dit molts de cops) ha estat un dels que més ha incidit amb la sequera, amb la baixa capacitat dels pantans, amb la manca de pluges. Més d’un cop he pensat que tot era una estratègia muntada per aplanar el camí de les decisions que anaven a prendre els governs de la Generalitat i de l’Estat. El seu director és Rafel Nadal. No sé si és o no veritat però m’han dit que és germà del conseller Joaquim Nadal (m’agradaria que algú m’ho pogués confirmar)
S’ha de respondre al Periódico i, evidentment, al seu director que com a tal és el responsable de l’Editorial que les Terres de l’Ebre no estem mal informats. A l’Ebre sabem amb tota exactitud el que està passant a Barcelona i a la resta de Catalunya i el que passarà si es fa la interconnexió. D’això no en parlen. De que a València i Múrcia s’estan fregant les mans de pensar que si arriba aigua a Barcelona, ells també tenen tot el dret de reclamar-la, d’això no en diuen res! Que es van a gastar un bon grapat d’euros per a fer una canonada que, segons ells, tindrà poca utilitat (només en èpoques d’emergència per sequera) i que es pagarà dels fons addicionals que preveu l’Estatut i no d’una partida extraordinària que bé podria destinar el govern central. D’això tampoc diuen res! I quines infrastructures deixaran de fer per culpa d’invertir en una obra quasi inútil, tampoc.
Quan jo era petit hi havia una frase que fèiem servir sovint: “Ets més mentider que el diari”. Si ja desconfiem dels nostres governs, què pretén ara part de la premsa? Què tampoc ens fiéssim d’ells? De tractar així la informació potser ho acabaran aconseguint!!

3 comentaris:

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Doncs si company. És germà dels dos Nadal, el conseller PTOP i el secretari per la mobilitat del PTOP.

Ara te n'enteres que El Periódico és la "brunete" mediàtica del PSC? No t'està bé. Quan et vegi t'estiraré les orelles. je je

Cucafera ha dit...

Clar que son germans, i pots afergir-hi el Manel, que es un alt carrec de la Generalitat, algo aixo com secretari de mobilitat o semblant.
El que m'extranya molt es que una persona informada com tu( no va en segones)no ho sapigues.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Cucafera. No els hi he demanat mai la seva filiació. Ja dic que ho havia sentit a dir, però abans de donar una informació falsa, encara que no hagi signat cap codi deontològic, cal estar-ne abans segur. Gràcies per pensar de mi que sóc una persona informada. Ho procuro, però encara me s'escapen coses... No crec que hagi res perfecta i absolut. I sento no poder-te tirar floretes al no conèixer la teva identitat.