dilluns, 5 de maig del 2008

EL PP I L’ESTRATÈGIA QUE VE

Llegeixo al Periódico de Catalunya d’avui que el PP vol formar una plataforma d’alcaldes a favor de transvasar aigua cap a València, Múrcia i Andalusia. O sigui allò que preveia el Pla Hidrològic Nacional derogat pel primer govern de Zapatero.
Així, a la ciutat alacantina d’Oriola es reuniran els presidents autonòmics Camps i Valcárcel i el president del PP andalús Javier Arenas, juntament amb alcaldes del PP.
Així fixaran l’estratègia a seguir al Congrés dels Diputats. Si en la passada legislatura van ser el terrorisme, l’Estatut de Catalunya o l’assignatura d’Educació per la Ciutadania, ara, una vegada ja ha estat aprovat el decret per a portar l’aigua cap a Barcelona, el partit de Rajoy, no pararà de demanar-la per a les comunitats més assedegades (?) I amb quina argumentació s’hi oposarà el govern de Zapatero. El PP no atendrà a raons, ni a lògiques, ni a “emergències nacionals”. Ells també creuen tenir la raó, la lògia i d’emergències ja fa anys que en tenen. I la majoria dels seus ciutadans, aquells que a les urnes voten PP i d’altres que sense votar-los pensen que l’aigua porta més riquesa i amb la riquesa, treball i benestar.
En aquests darrers dies, també el Periódico, ha anat publicant una macroenquesta sobre política. Si el primer dia parlava sobre qui preferien els catalans com a President de la Generalitat i va seguir amb la intenció de vot a les autonòmiques, etc. avui porta a les seves pàgines l’opinió dels ciutadans respecte a la sequera i les mesures a prendre. En primer lloc cal destacar que el tema de la manca d’aigua ha passat a ser la segona preocupació dels catalans, només precedida pel tema de la immigració. També, amb un 81 %, els catalans estan (que no estem) a favor de la portada d’aigua a Barcelona en casos d’emergència, mentre que el 50 % dels enquestats es mostren a favor del transvasament del Roine (CiU no té un percentatge de vot tant alt!) i un 49 % veuria be un transvasament permanent de l’Ebre.
Sense cap mena de dubte, la influència dels mitjans de comunicació a l’hora de contestar aquesta enquesta ha hagut de ser gran. No es el mateix que et facin un interviu sense que, prèviament, t’hagin “bombardejat” amb campanyes suposadament informatives on s’incideix amb la manca d’aigua a la zona metropolitana de Barcelona que contestar-les quan a diari s’està dient per televisió, ràdio i premsa que dintre de pocs mesos, Barcelona estarà mancada d’aigua.
Farien be els responsables d’aquestes campanyes posar el fil a l’agulla per a no crear un alarmisme de la magnitud del que s’ha creat i posar més mitjans per a combatre les fuites d’aigua que es perden de la xarxa d’abastament i més control als grans consumidors que no son, precisament, els ciutadans que responen les enquestes.