Fins ara, uns dels arguments més sòlids que feien servir els polítics a l’hora de justificar la interconnexió de xarxes CAT-ATLL era l’opinió dels membres de la Nova Cultura de l’Aigua Pedro Arrojo i Narcís Prats, així com l’emergència nacional que significava que Barcelona i la seva àrea d’influència es quedessin sense “aigua de boca”. Però ves per on, la Fundació Nava Cultura de L’Aigua ara diu que potser la interconnexió no es tan necessària com es deia de bon començament i caldria nous estudis per avaluar si finalment caldrà portar o no aigua més enllà de Tarragona.
Ho recullen avui diaris com el Punt o El Periódico, tot usant arguments com que els nivells dels pantans ha pujat amb les darreres pluges d’abril i, previsiblement, aquest cap de setmana tornarà a ploure. Les estimacions preveuen que, en certs llocs, poden caure més de 100 litres/m2.
Està clar que a la fundació, a més a més de Prats i Arrojo hi ha molts més experts. Alguns de la magnitud de Javier Martínez Gil. El que faltarà veure ara és si els governs se’n desdiuen de tot plegat o fan com els anteriors que només escoltaven “la música que els sonava bé a les seves oïdes!”. També m'agradaria saber l'opinió d'Enric Tello i tants d'altres que el seu dia van donar el su suport al moviment.
Previsiblement si la manifestació del 18-M a Amposta és un èxit (a la que hi va haver fa 8 anys es va estimar que hi assistires 18.000 persones) alguns es qüestionaran si es tira endavant el projecte que beneficiarà sobre tot a Aigües de Barcelona (la Caixa) o s’atura definitivament, ja que, com s’ha dit per activa i per passiva, a partir dels mesos d’abril o maig de l’any que ve ja no serà necessària per la posada en marxa de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat.
Avui la interconnexió està més qüestionada que mai. Demà potser estarà aturada definitivament! I així potser deixarem d’escoltar el “rurum” que produeixen les peperos valencians, murcians i, fins i tot, andalusos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada