dilluns, 26 de maig del 2008

ALGÚ MENTEIX

Ahir explicava aquí mateix que Josep Andreu, alcalde republicà de Montblanc denunciava públicament el “tracte de favor” de l’Agència Catalana de l’Aigua a aquells municipis que haurien votat que “sí” a la transferència d’aigua des del CAT que presideix Daniel Pi, exregidor de Reus d’ICV i, segons m’han dit avui, treballador de la Caixa en excedència. Aquests “favors” eren en forma de desencallar projectes urbanístics aturats, normalment perquè l’ACA qualifica el terrenys com a inundables, com va passar amb bona part de la projectada urbanització de Ferreries o el nou col•legi públic d’Amposta.
Avui ha estat el propi Pi qui ha sortit a desmentir les afirmacions d’Andreu.
Encara que tot es matisable i de vegades es presta a interpretacions diferents, en un tema com aquest que només por ser que “sí que se’ls va intentar comprar” o “no”, el marge d’error és mínim.
Estaria bé que algun responsable de la Generalitat desautoritzes a Andreu si el que diu no es veritat o, en el cas contrari, expliqués d’una vegada per totes l’enrenou que s’ha format en torn de l’aigua de l’Ebre i el transvasament de Tarragona i si es té que cessar a algú o, aquest algú ha de dimitir. I què ho facin ja!