dijous, 15 de maig del 2008

CONSPIRACIÓ CONTRA RAJOY

Des de fa temps, però segurament accentuat després dels resultats del 9-M, se li està “fent el llit” a Rajoy des de dintre del seu propi partit. Fins i tot gent (homes i dones) que aparentment tenien la confiança del cap de files del PP, ara se’n desmarquen per uns o per altres motius. Tot s’hi val a l’hora de buscar una excusa i allunyar-se de D. Mariano.
Primer va ser Dña. Esperanza Aguirre (Espe per als seus propers) Que si sí, que si no... Que no dic si em presentaré al Congrés de juny del partit pe a prendre-li la presidència a Rajoy, que si ara dic que no! Aquest seguit d’ambigües declaracions només tenien l’objectiu de que se’n parlés (ja sabeu allò de que “se’n par-li d’un encara que sigui malament) Després varen ser les dimissions (anunciades?) de dos dels homes forts del partit i que ja ho eren en l’època d’Aznar (Josema, per als íntims): Ángel Acebes i Eduardo Zaplana (Sabata plana per als qui no el podem veure) Tot feia indicar que marxaven per donar pas a gent més jove i ho feien a l’empresa privada on, segur, se’ls pagaria més. Però també tot indica que en un moment donat poden tornar a la vida pública. Fixeu-vos D. Manuel Fraga (Manolo para la Trinca) que amb quasi noranta anys encara segueix al peu del canó)
Mentre, les veus crítiques dels prohoms del partit, s’anaven accentuant, encara que també és cert que alguns com Javier Arenas, Francisco Camps o Daniel Sirera mostraven públicament el seu suport a Rajoy. La darrera dimissionària ha segut María San Gil, la dona forta del PP al País Basc (Las provincias Vascongadas, com prefereixen dir-ho ells) I a sobre, l’Ana Botella (la dona de Josema) manifesta públicament que fa costat a María San Gil. ¿Qui li ha demanant a la regidora de Medi Ambient de l’ajuntament de Madrid posar-se en contra de qui el seu home va nomenar a dit el seu successor? Esta Josema darrera de tota aquesta moguda. Qui si pareix estar darrera de tota aquesta moguda és Jaime Mayor Oreja, que segons diuen els experts representa l’ala més dura i dretana del PP (es a dir, la majoritària)
O sigui que D. Mariano ho té difícil per aguantar fins el mes que ve i pitjor a partir del juny. I és que posats a conspirar, els del PP en saben molt. Això si, val més que conspiren dintre de casa seva i no que vagin més enllà. Ja recordem com van anar les conspiracions del 36 i les consequències que van tenir...