dilluns, 19 de maig del 2008

CONSEQUÈNCIES DE LA MANIFESTACIÓ

Ja fa unes setmanes, l’exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal, va fer unes declaracions on deia que “resava cada nit per a que no plogués”. En canvi, militants i simpatitzants dels partits que governen Catalunya demanaven tot el contrari, amb el convenciment de que una quantitat raonable de pluja faria entrar en raó els govern de la Generalitat i de l’Estat i acabarien anul•lant les obres de la canonada que ha de permetre la connexió entre els dos sistemes hídrics.
La pluja de les darreres dues setmanes ha estat generosa en la pràctica totalitat de les comarques de Catalunya. També a les capçaleres dels rius Ter i Llobregat que són els que abasteixen d’aigua a la zona metropolitana de Barcelona. No obstant això, el nostres governs segueix capficats en realitzar la infraestructura quan encara no sé sap si podrà acabar-se abans d’entrar en funcionament la dessaladora del Prat de Llobregat que, finalment, hauria de resoldre els problemes d’aigua de Barcelona, al menys a mig termini.
La manifestació d’Amposta va ser una mesura de força de la Plataforma en Defensa de l’Ebre al nostres governs. I va tenir l’èxit suficient, més enllà del ball de xifres, per a que tant el govern de Zapatero com el de Montilla es prenguin seriosament la reivindicació i acabin reconsiderar la necessitat de fer la interconnexió. Els governs del PP i CiU ja van caure, entre altres coses, per no escoltar les reivindicacions lícites dels seus ciutadans.