diumenge, 17 de maig del 2009

AMPOSTA JOTA VIVA'09


A les 7 de la tarda d’ahir, va tenir lloc al teatre auditori de la Lira Ampostina la 4t trobada de grups de jota de les nostres terres.
Cal remarcar que hi van assistir grups de jota de tres de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre i també, com ja va sent habitual, una del Baix Maestrat i, per primer cop, un grup del Priorat. Així, el nostre territori estava més que representant.
El grup de jota de Falset era el primer cop que hi assistia i també era la primera actuació del grup de Sant Jaume d’Enveja. Poc a poc, les nostres comarques es van fent a la idea de quin és el seu ball més típic i, com és el meu cas, l’únic que ens emociona.

No voldria deixar-me cap poble, però a continuació citaré tots els que hi estaven presents: Amposta, la Ràpita i Sant Jaume de la Comarca del Montsià; Benifallet, Xerta i Paüls de la del Baix Ebre; el Pinell de Brai i Gandesa de la de la Terra Alta i com ja he dit, Falset del Priorat i també Càlig, del Baix Maestrat.
Entre totes les jotes ballades cal dir que n’hi havia de tota mena: de festa (la majoria d’elles: Benifallet, Gandesa, Amposta, Falset, etc.) De processó (com és el cas de Càlig que, a més a més, té una variant que es balla agafat)

Avui he parlat a diverses persones que hi eren presents. Uns són espectadors habituals, d’altres desconeixien, fins ahir que ja feia uns quants anys que es celebrava a Amposta una trobada d’aquesta mena.
Felicitar, sobre tot al grup Parracota, l’impulsor de la recuperació de la jota ampostina i màxim organitzador de l’esdeveniment, als músics de la Lira pel seu acompanyament musical i a tots els grups que han fet possible un any més la trobada. I també d’una manera especial a tot el públic assistent, molts d’ells vinguts de fora acompanyant a les seves colles, ja que sense tots ells, no seria possible un acte d’aquesta magnitud.