divendres, 15 de maig del 2009

TELETIPS


L’OMS investiga si el nou virus es va crear en un laboratori. Un científic australià afirma que el brot de grip “nova” (o grip a, o com es digui,,,) va ser fruït d’un error humà. O sigui, que el bitxo se’ls hi va escapar de les mans. N’hi ha que també opinen que va passar el mateix amb el virus de la SIDA, el que va produir les morts que es van imputar al “aceite de colza desnaturalizado”, a principis dels anys 80 i, fins i tot, la mixomatosi dels conills...

Camps, imputat. Era qüestió de dies que la fiscalia imputés al tot poderós president de la “Cheneralitat” Valenciana amb la trama Gürtel. Ell no para de dir que és innocent i que vol declarar... Però va presentar un recurs per a no tenir que fer-ho que el jutge li va denegar. Quantes coses deuen passar entre les bambolines del “gran teatre” de la política… Llàstima que no es pugui disposar de més efectius per arribar a tots aquells casos de corrupció que hi ha i que alguns, fins i tot, coneixem. De totes maneres, podria ser que ho acabés pagant tot el seu número dos: Ricardo Costa. No seria el primer cop que un polític de renom hagi sortit indemne.

Això no és una pel•lícula. S’ha sabut que les autoritats de l’Índia han tirar per terra el barri de barraques d’on van sortir molts dels nens que van protagonitzar la pel•lícula “Slumdog millionaire”, la guanyadora d’aquest any dels Oscar de Hollywood. I això que les autoritats del país asiàtic van prometre als nens que no enderrocarien les seves llars. Aquesta és una de les grans hipocresies del món: mentre la productora i els principals protagonistes de la pel•lícula van guanyar molts diners, els nens van tenir que retrobar-se amb la crua realitat de la vida. Ja ho va dir un dels nens. “Si fóssim d’una altra casta, això no ens hauria passat”. “Arriba parias de la tierra!”

Josep Curto deixa el PPC entre crítiques. Conegut a Tortosa com Kubaleta, des de la seva època de jugador de futbol, Curto ho va ser quasi tot dintre del PP català: diputat, secretari general del partit, candidat a l’alcaldia de la capital del Baix Ebre... Ara marxa decebut amb els actuals dirigents. La política del PP podrà ser molt bona, però per als dirigents centralistes de Madrid. Com es veu amb la seva marxa, no només sóc jo qui pensa que la política del PPC és anticatalana.

Florentino Pérez planeja un gran projecte per combatre el Barça. No sé si és bo o dolent que el dia que fa pública la seva candidatura a la presidència de la “casa blanca” (en aquest cas és una metàfora i res té que veure amb la residència de Barack Obama) se’n recordi del Barça. Per un costat, és que tenen la síndrome d’inferioritat respecte a la temporada que ha fet el Barça. A la història quasi sempre ha estat a l’inrevés. Però per l’altra em temo que vulguin “tocar-nos” algun jugador. Iniesta i Messi, per aquest ordre deuen de ser els favorits de l’aspirant.
De totes formes, de sortir-ne elegit primer mandatari del Madrid, es demostraria, un cop més, la poca memòria que té la gent. Va marxar del Real Madrid per la porta del darrera, havent de dimitir. I duran el seu mandat va tenir que pegar el “pilotasso” de la venda de la ciutat esportiva per eixugar el dèficit. Per ser, pareix que l’actual ronda els 5.000 milions d’euros... Hi ha qui pensa que ara intentarà fer el mateix amb el Santiago Bernabeu... Si el difunt president fill d’Almansa (Albacete) aixequés el cap...