divendres, 11 de gener del 2013

COM ESTÀ LO PATI!!



 
Per aquells que ho ignorin, s’anomena lo Pati el centre d’arts visuals d’Amposta. Segurament es diu així perquè està ubicat a l’espai que abans ocupava el pati de recreo de les antigues escoles, avui Museu de les Terres de l’Ebre.
Avui m’han dit que lo Pati tanca. La persona que m’ha ha dit no és d’Amposta però li dono la suficient credibilitat i li tinc prou confiança per a donar fe a les seves paraules.
El centre d’arts visuals d’Amposta (el nom de lo Pati es va posar més cap aquí) lo va inaugurar el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya Joan Manuel Tresserras l’any 2010 (si la memòria no em falla)
Evidentment, la construcció i la inauguració (el mateix dia es va inaugurar l’arxiu comarcal) es va vendre amb tota la pompa que mereixia l’ocasió per part de l’Ajuntament d’Amposta.
Des de feia uns anys es portava a terme el festival Strobe de videocreació. Com que no havia un lloc adequat, durant els primers anys es va fer a la biblioteca comarcal Sebastià Juan i Arbó. Eren temps on tots érem rics i els alcaldes no paraven de demanar que se’ls fessin infraestructures per a poder albergar tots tipus d’esdeveniments. Crec recordar que en tota la demarcació de Tarragona no hi havia cap centre d’arts visuals més.
Però després de construït, se’l ha d’equipar i després dotar-lo d’un director (Blai Mesa) i, possiblement d’algun administratiu, ordenança, etc. (aquests darrers llocs no ho puc assegurar) I també cal, evidentment, fer-li un manteniment, netejar-lo, etc. O sigui, els cost del manteniment posterior és una cosa que, normalment no es té en compte, però que a l’hora de la veritat fa que, sovint, qualsevol tipus d’equipament sigui inviable.
Les ampostines i ampostins sabem que s’està pagant un lloguer (lloguer-compra si voleu) desorbitat pel local on es fa la rehabilitació i, de ben segur, que si ens estudiéssim detingudament la liquidació del pressupost, encara trobaríem dintre dels capítols de despeses i inversions partides sospitoses (deixem-ho així)
Com està lo Pati? De moment crec que obert, però amb el risc de tancar-se properament.