dimecres, 23 de gener del 2013

EFECTES COLATERALS DE LES RETALLADES

Hospital Comarcal d'Amposta.
Sabeu que, de tan en tan, us explico anècdotes o vivències personals. La que avui us contaré l’hem viscut (la meva dona i jo) aquests dies.
Dimecres passat, la meva dona, va patir una petita intervenció quirúrgica que no va necessitar ingrés hospitalari. Si heu estat perspicaços, segurament us en heu adonat que no va necessitar està posat en cursiva, ja que és el criteri dels metges el que predomina sobre l’estat del pacient i aquest criteri està directament condicionat per les retalles que els imposen els governs. O dit d’una altra manera, per a que ens entenguem, per una operació de similars característiques, anys enrere t’haurien ingressar un o dos dies i ara t’envien ràpidament cap a casa.
Per tant, en arribar a casa, has de fer la convalescència que no fas a l’hospital i, sobre tot, si has tingut efectes secundaris de l’anestèsia com va patir la meva dona.
En un principi, tot apuntava que el dia següent ja podia anar a treballar. Però després de ser operada li van dir que l’anirien trucant a casa per a veure com es trobava. Quan els va recordar que cada dia s’havia d’alçar a ¼ de 6 del matí per anar a treballar a Tarragona, els va agafar el canguelo.
Llavors li van dir que d’això res de res i que durant uns dies s’havia de quedar fent repòs a casa. Per tant, necessitava que li fessin la corresponent baixa laboral.
Abans, quan hi havia ingrés hospitalari (no ambulatori), com a familiar directe, tenies 3 dies de permís retribuït. Ara, com que les retallades i la pèrdua de drets també han arribat a l’administració, volen que justifiques l’eventualitat.    
No n’hi ha prou que ho acreditis amb l’informe de l’operació i el justificant de baixa laboral; també cal que aportis un informe mèdic que acrediti que, la persona operada, necessita l’assistència d’una altra persona.
Compreneu la situació? A l’hospital t’envien cap a casa per a que passis allí els postoperatori, però el familiar (en aquest cas jo) ho ha de justificar per dues vegades.
La situació, des del nostre punt de vista, és del tot inversemblant i només s’entén en l’actual context de pèrdua de tot tipus de drets.