dilluns, 14 de gener del 2013

AMPOSTA IMPERIAL!

Superada l'etapa de l'Amposta Capital, de la capital comercial de les Terres de l'Ebre, del parc més gran de les Terres de l'Ebre quan es va inaugurar el del Xiribecs, cal mirar cap en davant i buscar nous al·licients i eslògans que ens permetin encarar el futur en solvència i credibilitat. Per això proposo el nou lema de futur. Amposta imperial! 


M’AGRADARIA SABER...
La fundació britànica City Mayors ha designat aquesta mateixa setmana a l’alcalde de Bilbao Iñaqui Azcuna (PNB), com el millor alcalde del món. Pere Navarro, fins fa poc alcalde de Terrassa i Primer Secretari del PSC figurava en una primera llista de 98 candidats dels que, finalment, en van sortir finalistes 25.
Com ampostí, m’agradaria saber en quin lloc es situaria l’ancalde de la nostra ciutat. No per res, simplement per curiositat. De ben segur que si d’ell depengués, es situaria en el lloc número 1 del rànquing, encara que per això hagués d’haver enviat cartes a tots els directors de televisions y ràdios comarcals per a dir-los que li concedissin entrevistes i torns de rèplica per a poder-se defensar de les crítiques de l’oposició. Perquè, mira que són dolents aquests de l’oposició! Sempre criticant-li la seva impol·luta i extraordinària gestió al cap davant del nostre consistori. És que no hi ha dret que no hi estigui al capdavant de tots. A veure si hi ha sort per a la propera edició. 

ELS REIS MAGS: DEL VAIXELL AL CAVALL I DEL CAVALL AL BURRO
Quan la nit de la Cavalcada del Reis Mags em van dir que s’havien endarrerit d’allò més, no li vaig donar importància. Però quan em van dir que les xarxes socials en van plenes i que la Regidora de Cultura s’excusa dient que si primer van haver d’anar a adorar al Nen Jesús i no sé quantes coses més, penso que hi va haver de passar alguna cosa que, tal vegada, no sabrem mai.
La veritat és que deu de ser molt més fàcil del que aparenta ser. Si recordeu, fa uns anys (bé, des de sempre o quasi sempre) els Reis Mags arribaven a Amposta en vaixell pel riu. Des de l’embarcador (ara port fluvial) pujaven pel Cara-sol i després de recórrer diferents carrers de la nostra ciutat, arribaven a la plaça de l’Ajuntament (encara avui d’Espanya) Degut a la crisi (maleïda crisi), es va haver de retallar el pressupost i van passar a arribar en cavall, entrant a la ciutat com si arribessin des de la Ràpita. Aquest any ho han hagut de fer en burro. Ja sé sap que el burro, ase, pollí, etc. és un animal molt més lent i que triga molt més en desplaçar-se. Si aquesta o va sr la causa, bé que ho hauria pogut ser i crec que la regidora se’n hauria sortit millor si hagués posat aquesta excusa i no buscar tres peus al gat (com es diu vulgarment) a l’hora de donar unes explicacions que no sé si algú les hi ha demanades. 
El carruatge "reial" moments després de xocar contra el cotxe aparcat. 


COM EL BOU CAPLLAÇAT
Per a continuar amb la polèmica del la Cavalcada dels Reis Mags per la nostra ciutat, us he d’explicar un detall que, en un principi em va semblar menor, però posat a parlar-ne, us l’explicaré.
Sabeu que el bou capllaçat sol tossar contra els cotxes aparcats i causa desperfectes que després, l’ajuntament per mig de la companyia asseguradora, ha de pagar.
Al primer anàlisi vista sembla del tot improbable que una cosa així pugui passar durant la Cavalcada (encara que, desgraciadament, tot és possible –ja sabeu que a Màlaga va morir un xiquet) Però el que vaig veure, és molt més còmic. No va ser durant la cavalcada, sinó durant el mati següent, mentre es reparteixen els regals pels carrers de la nostra ciutat. Un dels vehicles que integren la comitiva és un carro. Davant mateix de casa meva, el carro en qüestió va xocar contra un cotxe negre que hi havia aparcat. I creieu-me que no havia boira ni cap fenomen meteorològic digne de destacar. Tampoc passava res de significatiu per a que el seu conductor es pogués despistar. Total, que el conductor es va emportar l’esbroncada de l’altre ocupant. Igual és que conduïa sense permís.