divendres, 18 de gener del 2013

L’AGULLA DE LA BALANÇA



Imagino que teniu ben presenta l’al·legoria de la Justícia, cert? Està representada per una figura femenina amb els ulls tapats, una espasa (normalment a la ma dreta) i una balança a la ma esquerra. Els ulls embenats volen dir que no veu a qui implanta justícia, es a dir, es imparcial; la espasa significa fermesa a l’hora de dictar sentències;  i les balances (sempre equilibrades) signifiquen que tots som iguals davant d’ella.
Ara podeu somriure tranquil·lament, ja que entendré perfectament que penseu com jo. Tots iguals davant de la Justícia, de què moreno?
Els ciutadans no només som diferents referent a la raça, creença, ideologia, etc., també som diferents segons el patrimoni que tinguis i si tens padrins o no. Oi què m’enteneu?
Ara sóc jo el que entenc. Entenc que estiguéssiu emprenyats per que jo també ho estic; entenc que tingueu fàstics, perquè jo també en tinc; finalment entenc que clameu justícia perquè, evidentment, sabeu tan bé com jo que no és igual per a tots ni molt menys!
Què tu has matat a una persona conduint com un kamikaze, però ets familiar d’un del PP i et busques un advocat que treballa al mateix bufet que el fill del Ministre de Justícia... Indultat!
Què tu has estat el tresorer del PP i imputat pel cas Gürtel, tranquil que et sobreseuran al cas per manca de probes. Què després et troben 22 milions d’euros (uns 4.000 milions de pessetes –ho posa per aquells que no acabin de tenir clar la magnitud de la xifra), segur que li sabran donar la volta per a que surti indemne i se’n pugui anar cap a casa tranquil·lament. Per cert amb 22 milions de pessetes es pot fitxar un jugador de futbol per a un equip mig de la Primera Divisió. Millor així?
Que tu formes part d’una família de la burgesia catalana amb antecedents polítics importants... Encara que des de Madrid vulguin marejar la perdiu, segur que el jutge de torn sé les enginyarà per a demostrar que ets més innocent que un recent nascut.
I no diguem si tu formes part de la família reial i t’has fet retrats amb el Rei i has format part de les felicitacions que la Casa Reial a fet servir per a felicitar a les altres famílies reials i a les que tallen el bacallà d’arreu del món (per cert jo no n’he rebut mai cap) En aquest cas acabaran trobant un culpable encara que se’l hagi d’untar ben untant i després se’l enviï a un paradís llunyà (si es fiscal millor, així podrà administrar millor la fortuna dipositada al seus bancs)
Ara bé, si ets un pobre desgraciat, pobre de tu (i valgui la redundància) Si no pots pagar la hipoteca, el banc t’executarà i acabaràs al carrer, encara que després el banc no sàpiga que fer amb el teu pis i acabi per no pagar la quota de l’escala)
Si has robat una gallina (abans només es deia això dels gitanos) perquè la teva família no té que menjar, perquè tots els seus membres estan a l’atur, segurament acabaràs a la presó i oblidat de que t’indultin, l’indult només és per als poderosos!
I si tenies participacions preferents... Ai, si tenies participacions preferents! Ja te’n pots anar oblidant i si vols presentar una denúncia a l’entitat bancària, hauràs de pagar 2.000 euros de taxes judicials. Sabeu com sé li diu a això? Banyut i paga el beure!      
Podríem seguir amb el cas dels vestits de València, amb el del palauet de les Balears... Però per a què, per a que la nostra indignació vagi in crescendo?

De totes maneres, si voleu ampliar els vostres coneixements en la matèria, us recomano aquestes lectures:  


Urdangarin endosó a la Generalitat la factura de alojamiento de la amiga del rey

Un hijo de Gallardón trabaja en el bufete del conductor kamikaze indultado

Una mochila llena de billetes de 500 euros con destino Andorra, nueva sombra sobre la familia Pujol

Cospedal dice que el dinero no es del PP y se niega a dimitir

Las cuentas suizas acorralan a Rajoy

Trabajadores del Ayuntamiento de Madrid protestan por el reingreso de Ángel Carromero como asesor

 

Conclusió final: Desgraciadament per a la gent corrent, l'agulla de la balança sempre està decantada a favor de les castes poderoses que doninen el cotarro polític i financer.