dijous, 31 de gener del 2013

CANVIS AL DICCIONARI ESPANYOL

Només un lingüista com Marius Serra podia destapar les intencions de la Real Academia Española de la Lengua. Segons explica en un article que publicava el passat dilluns el diari la Vanguardia titulat Legislar la semàntica, la RAEL modificarà algunes accepcions del diccionari per adaptar-les als nous temps. En total 9.984.
Dit així tot sembla bastant normal. Ara bé, si algunes de les paraules que canvien són, per exemple, consulta popular, referèndum, sobirania,  autodeterminació, estat, estat de dret, etc. fa que ens haguem de posar a l’aguait per a veure que donen de si les modificacions. I aquestes suspicàcies es fan encara més grans al saber que el nou diccionari sortirà al carrer el proper 2014 coincidint, molt probablement, amb la consulta que es promourà des del Govern de la Generalitat de Catalunya.  
Per a tots aquells que no comprenguin massa les repercussions que aquest fet pot tenir, cal recordar-los que, els juristes, davant de qualsevol dubte de interpretació, recorren al diccionari. La importància que poden arribar a tenir els canvis són molt importants, ja que d’això dependran moltes de les sentències que es puguin produir arran dels diferents recursos que podran interposar-se per la causa del referèndum d’autodeterminació que es celebrarà en un futur a Catalunya.  
Per a dir-ho d’una manera planera i comprensiva; Espanya està preparant el terreny per a que la independència de Catalunya sigui impossible jurídicament parlant.  
Per res del món el govern del PP està disposat a concedir-nos la independència i, quan governi el PSOE, tampoc estaran per la labor. Si a tot això sé li suma que, segons diu Serra, l’estat federal, amb el nou diccionari serà del tot impossible, quina solució ens queda?
Entre les coses que puguin canviar igual la paraula referèndum es modifica per a que siguin tots els territoris espanyols els que tinguin el dret de votar per la independència de Catalunya o de qualsevol altra nació, com per exemple el País Basc.
El que he dit més amunt, no ens ho posaran gens fàcil...