diumenge, 27 de gener del 2013

D’APARICIONS I DESAPARICIONS MARIANES


La capelleta de la Font del Miracle de la Mare de Déu de la Salut. 

El diari digital elplural.com publicava que la Generalitat Valenciana oferta cursos sobre aparicions Marianes.
Si per Marià entenem tot allò que està relacionat amb la Mare de Déu, costa creure que al segle XXI encara hi hagi gent que cregui en aquestes bajanades. Però si tenim en compte tots els segidors que tenen els programes televisius d’endevinació, potser la sorpresa no serà tan gran.
Antigament, les aparicions Marianes eren força freqüents. Algunes d’elles estan perfectament documentades i reconegudes per l’Església Catòlica, com per exemple la de la Mare de Déu de Lourdes ocorreguda al Sud de França l’any 1858 o la de Fàtima a Portugal de l’any 1917. Però hi ha d’altres aparicions, molt més humils, on tan sols apareixia la imatge de la Verge i,  normalment, la trobava gent molt senzilla i fins i tot discapacitada, com és el cas de la Mare de Déu de la Font de la Salut de Traiguera (comarca del Baix Maestrat)
Sense abandonar les comarques de Castelló, us explicaré un cas molt menys conegut. Es tracta del Miracle de les Coves deVinromà de l’any 1947. Segons les cròniques de l’època, més de 300.000 persones es van concentrar prop de la cova on la nena Raquel Roca havia anunciat l’aparició de la Mare de Déu.
Molta gent del S de Catalunya no es va voler perdre l’esdeveniment i es van traslladar fins el lloc amb autocars i camions (d’automòbils n’hi havia molt pocs), però la majoria hi va anar amb carros. Els meus pares encara se’n recorden dels fets.
Ara bé, si escollim el substantiu Marià com la traducció de Mariano (Rajoy), llavors estaríem parlant d’una altra cosa. 
Acudit de Vergara publicat a eldiario.es.

L’actual president del govern espanyol té l’extraordinària habilitat de desaparèixer quan més aparicions hauria de fer. Un bon exemple ens l’està donant ara mateix. En lloc de sortir a donar explicacions sobre el cas Bárcenas i els 22 milions d’euros que sé li van trobar a l’extresorer del PP en comptes suïssos, ha optat per encomanar als seus fidels escuders l’àrdua missió de ser ells qui surtin a donar la cara per a desinformar els mitjans de comunicació.
Després d’haver-ho analitzat tot detingudament he arribat a una conclusió. El que promou la Generalitat Valenciana són cursos per a interpretar les aparicions de Mariano Rajoy durant les poques rodes de premsa que concedeix i que també podrien ser conegudes com aparicions Marianes.  No trobeu?