dimarts, 21 de novembre del 2017

LA ‘MARCA BARCELONA’ PERD FORÇA

Com sabeu, Barcelona s’ha quedat sense l’Agència Europea del Medicament, una petita joia si ens atenem a les opinions que s’han donat sobre aquest ens.
De fet, Barcelona no va arribar ni a la final, ja que va ser eliminada en primera ronda com si de de la Champions League se tractés. I a partir d’aquí els retrets mutus entre el Govern d’Espanya i els polítics catalans que fins fa poc controlaven el de Catalunya han pres el protagonisme informatiu.
En aquest cas, la gran pregunta és:

-Qui va ‘matar’ que l’Agència Europea del Medicament vingués a Barcelona?

I des de la meva manera de veure i entendre les coses, de resposta només n’hi ha una:

-Entre tots la van matar i ella sola es va morir...

Si escoltem els membres del Govern d’Espanya, com per exemple a la Ministra de Sanitat Dolors Montserrat, la culpa és de l’independentisme català. En canvi si escoltem els polítics catalans, segons Puigdemont, la culpa va ser la violència de la policia espanyola l’1-O i si qui opina és Antoni Comín, el darrer Conseller de Salut, és per culpa de la corrupció espanyola. Tendim més en veure la palla al l’ull aliè que no la biga en el nostre propi.
Parlant de Puigdemont, no crec que la seva actitud durant l’estada a Brussel·les hagi afavorit per a res la candidatura de Barcelona. Recordeu que fa uns dies va atacar dura i obertament la Unió Europea.
Segurament tots diuen la veritat, però la seva pròpia veritat. Ningú fa autocrítica i assumeix la seva responsabilitat. Quina pena!
El fet de l’existència de corrupció a Espanya és públic i notori. Però no ho és menys la corrupció a Catalunya. Deixant de banda casos com el 3% o Palau de la Música, en centraré amb els casos de corrupció a la sanitat pública. ¿O és que ningú se’n recorda de casos com el de Innova, que va arribar a esquitxar fins i tot Amposta? ¿O els que va denunciar la revista Cafè amb llet que dirigien Albano Dante Fachin i Marta Sibina, com per exemple les irregularitats de la Corporació Salut Maresme i la Selva, extensible a tot el sistema sanitari català?
També s’ha posat en dubte la manera d’escollir la seu, més pròpia del Festival d’Eurovisió que no d’una cosa tan seriosa com la d’un ens europeu que aporta grans beneficis econòmics, a part de prestigi internacional. Itàlia per exemple, que presentava Milà com a candidata, va ser el país més bel·ligerant a l’hora d’apuntar directament amb el dit cap a l’independentisme català com a causa d’inestabilitat política per a desprestigiar la candidatura de Barcelona. Més que presentar el mèrits propis semblava que presentaven demèrits dels seus rivals. 
Amb el descart de Barcelona s’ha posat en evidència un mal del que ja es ve patint des de fa temps: la marca Barcelona perd forçaBarcelona se va guanyar un nom al món després de l’èxit dels Jocs Olímpics del ’92. Parlar de Barcelona era parlar de Catalunya, potser més. Ara en canvi està perdent pistonada en tots els terrenys: financer, comercial, turístic...

De Napi a Diari de Tarragona. 
Potser seria necessària l’organització d’un altre gran esdeveniment per a donar-li un nou impuls que la tornés a col·locar allà on estava, però m’ensumo que ara mateix, els nostres polítics (tots, els d’aquí i els d’Espanya) estan més preocupats per un tema en concret que no per a resoldre'n d'altres molt més importants a curt i mitjà termini i que acabarien beneficiant a tot el conjunt dels seus ciutadans.